Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

BLOOMBERG “Διαγραφή χρεών ή κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά – Mείον 20% η ελληνική οικονομία


Ζοφερό άμεσο οικονομικό μέλλον της χώρας και κατάρρευση της κυβερνησης Σαμαρά σε περίπτωση που περάσει το πακέτο των 13,5 δισ. φόρων και περικοπών σε μισθούς και εισοδήματα διαβλέπει το πρακτορείο Bloomberg, θεωρώντας ότι μόνο το η διαγραφή χρεών και όχι η επαναγορά χρέους μπορεί να δώσει λύση.

Σημειώνει ότι “Έχει εξαφανιστεί το 20% της ελληνικής οικονομίας.

Η πρόταση για επαναγορά του ελληνικού χρέους δε θα ανατρέψει το οικονομικό και πολιτικό πτωτικό σπιράλ, ούτε το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ που αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με κίνδυνο κατάρρευσης της κυβέρνησής του”, σημειώνεται στο δημοσίευμα.



Στη συνέχεια προστίθενται τα εξής: «Γιατί τόσο απαισιοδοξία;

Επειδή τον επόμενο χρόνο θα τεθούν σε ισχύ μέτρα που θα ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ (σ.σ.: από το συνολικό πακέτο των 13,5 δισ. τα 9 αφορούν το 2013), γεγονός που συνεπάγεται ότι η περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης είναι σχεδόν βέβαιη.

Μετά από πέντε χρόνια ύφεσης που έχουν εξαφανίσει περίπου το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας, οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι αγορές ομολόγων πρέπει να δουν έναν αξιόπιστο δρόμο προς τη φερεγγυότητα και την ανάπτυξη».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr