Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Κωλοτούμπα Στουρνάρα για νέα μέτρα το 2013!


stournaras_11-458x315Παράθυρο για νέα μέτρα το 2013 άφησε ο Γ. Στουρνάρας, παρά το γεγονός ότι είχε αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο τις προηγούμενες εβδομάδες, στηρίζοντας τις διαβεβαιώσεις και του Αντώνη Σαμαρά ότι το πολυνομοσχέδιο που πέρασε προ εβδομάδων, είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων.

Σε συνέντευξή του στον Real Fm, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι νέα μέτρα θα υπάρξουν, αλλά υπάρχει συμμετρική πρόβλεψη.

«Δεν θα ήθελα να ξεκινήσω από το ‘δεν θα πάμε καλά’. Υπάρχει πρόβλεψη συμμετρική. Αν δεν πάμε καλά σε ορισμένα κομμάτια κι αυτό το ‘δεν πάμε καλά’ δεν οφείλεται στην ύφεση, αλλά οφείλεται σε δική μας αβελτηρία, τότε θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα. Αν όμως πάμε καλύτερα από ότι λέει το πρόγραμμα ότι θα πάμε, τότε το 2014 θα έχουμε λιγότερα μέτρα από αυτά τα οποία προβλέπει το πρόγραμμα».

Ο υπουργός ακόμη διευκρίνισε: «Δεν σημαίνει ότι αν δεν πάει κάτι καλά πρέπει οπωσδήποτε να κόψεις μισθούς και συντάξεις. Ακόμα υπάρχουν περιθώρια μείωσης δαπανών που έχουν εν μέρει και τον χαρακτήρα σπατάλης».

«Εχουμε κόψει στο μέγιστο δυνατό αυτό που λέμε λειτουργικές δαπάνες του ελληνικού δημοσίου. Θα δούμε αν κάτι δεν πάει καλά… Θέλετε να κόψουμε και άλλο δαπάνες άμυνας; Τις έχουμε κόψει αρκετά. Προσπαθούμε να μην τις κόψουμε άλλο. Αν όμως κάτι δεν πάει καλά ίσως οι αμυντικές δαπάνες να είναι θα έλεγα ένας πρώτος στόχος. Αυτό όμως σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, έχουμε όμως προσπαθήσει να εξασφαλίσουμε ότι θα πάμε καλά».