Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΟΧΙ Καραμανλή σε πρόταση για επιστροφή του!

Τι απάντησε σε βολιδοσκοπήσεις πρώην στελεχών των ΑΝ.ΕΛ.

ΟΧΙ Καραμανλή σε πρόταση για επιστροφή του!
Φαίνεται ότι πολλά πολιτικά στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους εργάζονται πυρετωδώς γι' αυτό που χαρακτηρίζεται ως «ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού», με ένα τρόπο βέβαια που οδηγεί σε πολυδιάσπαση, συνεπώς διαιωνίζει τον έλεγχο των νταβατζήδων.
Διότι ουδείς μπορεί να είναι αντίθετος σε αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας, αρκεί φυσικά αυτό να εδράζεται σε υγιείς βάσεις και όχι σε εκκίνηση από προθέσεις συνέχισης της διαπλοκής.
Ειδικά στον χώρο της κεντροδεξιάς οι διεργασίες εκκινούν σε αρκετές περιπτώσεις απ' τη λογική υπηρέτησης του σεναρίου συγκρότησης της λεγόμενης «μεγάλης φιλοευρωπαϊκής παράταξης» που θα περιλαμβάνει πολιτικά στελέχη απ' τη Ν.Δ. μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς.
Και μπορεί μεν αυτό το σενάριο, όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr, να ξεκίνησε απ' το Μέγαρο Μαξίμου και πολύ στενούς συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, ωστόσο στην πορεία έχει υποστεί παραλλαγές, τόσες και τέτοιες ώστε να το επιχειρούν κάποιοι μέσα σε περίπου απροσδιόριστο πολιτικό φόντο, απλά και μόνο προκειμένου να προωθήσουν σχέδια και φιλοδοξίες ακόμα και –κυρίως-εξωπολιτικών παραγόντων!
Σήμερα το Newsbomb.gr θα αποκαλύψει ότι ορισμένα εκ των στελεχών που αποχώρησαν ή προτίθενται να αποχωρήσουν απ' το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», σε συνεργασία με στελέχη αυτόνομα του κεντροδεξιού χώρου, προκειμένου να αποκτήσουν ρόλο δεν δίστασαν να επιχειρήσουν να εμπλέξουν ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, τις τελευταίες μέρες ο Κ. Καραμανλής βολιδοσκοπήθηκε από τέτοιους κύκλους με την πρόταση:
- Να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία ανασυγκρότησης του φιλοευρωπαϊκού χώρου!
Μάλιστα η πρόταση περιελάμβανε και την διαβεβαίωση, ότι αν δέχονταν να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, τότε θα τον ακολουθήσουν οι περισσότεροι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», όλα τα στελέχη της κεντροδεξιάς που είναι αυτή τη στιγμή εκτός κάποιας κομματικής στέγης και φυσικά πολλοί βουλευτές της Ν.Δ., ενώ είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και οικονομικοί, εξωπολιτικοί παράγοντες.
Ο Κ. Καραμανλής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, απέρριψε την σχετική πρόταση υπογραμμίζοντας πως αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι πολιτική σταθερότητα για να ξεπεράσει τη μεγάλη οικονομική κρίση. Τόνισε ακόμα, ότι οι πολιτικοί σχηματισμοί δεν δημιουργούνται στα παρασκήνια, αλλά προκύπτουν σαν αποτέλεσμα πολιτικών και κοινωνικών δυναμικών.
Άλλωστε, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει καλά το newsbomb.gr, ο πρώην πρωθυπουργός –παρά τα όσα λέγονται και γράφονται κατά καιρούς- δεν σκέφτεται την πολιτική επανενεργοποίησή του, ενώ παρά τις διαφωνίες του με βασικές πτυχές της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά δεν προτίθεται να μιλήσει, επειδή λειτουργεί με όρους παράταξης, όπως υπογραμμίζει σε συνομιλητές του.
Οι διαφωνίες του έχουν να κάνουν με ορισμένες διατάξεις του φορολογικού, με τη γενικότερη στρατηγική του Αντ. Σαμαρά καθώς και με το σαφές κοινωνικό έλλειμμα της πολιτικής της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζουμε, ότι αναφορές στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών απ' τον Κ. Καραμανλή έχουν κάνει τις τελευταίες μέρες οι αποχωρήσαντες απ' τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» Χρ. Ζώης, Δημ. Σταμάτης, ενώ σχετικούς υπαινιγμούς έχει αφήσει και ο Κ. Μαρκόπουλος...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/261600/ohi-karamanli-se-protasi-gia-epistrofi-toy#ixzz2EwfGX4QD