Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πού μας πηγαίνουν;



Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός 

Προσπαθούν οι κυβερνήσεις να βγάλουν τη χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα; Στόχος τους είναι η ευημερία των Ελλήνων, η δημιουργία ενός Κράτους ανεξάρτητου, ελεύθερου;

Παρουσιάζουμε ορισμένα αναμφισβήτητα στοιχεία που δείχνουν που βαδίζει η χώρα μας και που δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για τις θέσεις αλλά και την τακτική που ακολούθησαν και ακολουθούν οι πολιτικοί μας..

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2011, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 9.903.268.

Το 2009 ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ πρέσβυς ε.τ. Ιωάννης Κοραντής υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι ο συνολικός αριθμός των νομιμοποιημένων και παράνομων μεταναστών στην χώρα ανερχόταν σε 1.800.000 άτομα εκ των οποίων μόνο 600.000 είχαν συμμετάσχει στις διαδικασίες εκ των υστέρων νομιμοποίησης. (Athens News, 28/9/2009)
Πιο πρόσφατα, πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ανέβαζαν τον αριθμό στα 2.300.000 (Ελευθεροτυπία, 22/9/2011).

Με απλούς υπολογισμούς, οι μετανάστες στην Ελλάδα αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού της! Αριθμός τρομακτικός και με ολέθριες συνέπειες για την εθνική μας ταυτότητα αλλά και για την κατεστραμμένη οικονομία μας.

Αξιοπρόσεκτο σημείο αποτελεί το γεγονός ότι, περίπου το 80% των μεταναστών βρίσκεται σε εργάσιμη ηλικία (15-64), ποσοστό που έρχεται σε αντίθεση µε το 68% του Ελληνικού πληθυσμού. Η ειδοποιός διαφορά µε τον Ελληνικό πληθυσμό είναι η παρουσία περισσότερων Ελλήνων ηλικιωμένων. Επιπλέον, ο αλλοδαπός πληθυσμό παρουσιάζει μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών σε σχέση µε τον ελληνικό (17% για τους αλλοδαπούς και 15% για τους Έλληνες).

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ οι μετανάστες στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 4,2 εκατομμύρια εντός της προσεχούς εξαετίας εάν συνεχισθεί ο σημερινός αριθμός αφίξεων και η σοβούσα πολιτική κρίση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης στη Συρία εκτιμάται ότι 50.000 Σύροι θα διοχετευθούν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι και το στοιχείο ότι η Ελλάδα, εξαιτίας μιας σειράς εσφαλμένων πολιτικών χειρισμών(;), με πρώτη και βασικότερη τον ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) αριθμ. 343/2003, γνωστό ως «Δουβλίνο ΙΙ», έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκή «χωματερή παράνομων μεταναστών».

Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν μια φιλόξενη χώρα, μια χώρα που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, χωρίς φυλετικές διακρίσεις. Όλους, εκτός από τον Οτσαλάν φυσικά, που η επίσημη κυβέρνηση Σημίτη τον παρέδωσε στα χέρια των Τούρκων ξεφτιλίζοντας διεθνώς τη χώρα μας. Ας δούμε πιο είναι το σωστό. Να καταστρέφουμε τη χώρα μας και τους πολίτες της ή να έχουμε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, τόπο εξυπηρέτησης ξένων και ύποπτων συμφερόντων;

Εκτός από το γεγονός της αλλοίωσης της σύνθεσης του πληθυσμού της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται έχουμε και τις πιο κάτω απώλειες.

Ενώ κόβονται ή μειώνονται τα επιδόματα του ταμείου ανεργίας και άλλα που λαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι δίνει 11 διαφορετικά επιδόματα σε 34.180 μετανάστες. Το ποσό που αναλογεί σε αυτά τα επιδόματα ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, ήτοι 180.000.000 ευρώ ετησίως! Κι έχουν το θράσος οι πολιτικοί να λένε στους Έλληνες πολίτες που πληρώνανε για πολλά χρόνια το Ταμείο Ασφάλισής τους, πως τους μειώνουν τις συντάξεις και τα επιδόματα καθώς επίσης πωςτο ποσόν της ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψης θα ανέρχεται στο ποσόν των 1500 ευρώ ετησίως! Κι ο λαός δεν τους έχει πάρει ακόμα με τα γιαούρτια!

Ακόμη το Ελληνικό κράτος εγκρίνει 1.5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα καθώς επίσης δίνονται συντάξεις σε Βαλκάνιους με 1-2 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα.

Ένα ακόμη στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, κάθε χρόνο, ένα δισεκατομμύριο ευρώ στέλνουν στην πατρίδα τους οι Αλβανοί που εργάζονται νόμιμα ή παράνομα στην Ελλάδα.

Κι αν κάθε χρόνο, μόνο οι Αλβανοί, που είναι σύμφωνα με υπολογισμούς το 25% περίπου των μεταναστών – λαθρομεταναστών βγάζουν εκτός Ελλάδος ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, το άλλο 75% πόσο βγάζει; Τα απλά μαθηματικά λένε πως τουλάχιστον τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από την Ελλάδα και μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος αυτών χωρίς να έχουν φορολογηθεί!

Ακόμη, οι μεγαλοεργολάβοι που ήταν και είναι η μεγάλη και συνεχώς αιμορραγούσα πληγή της χώρας, είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν την «μαύρη εργασία», τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες λόγω χαμηλής αμοιβής. Απόδειξη το περιστατικό που συνέβη το 2002 σε εργοτάξιο Ολυμπιακών έργων όταν Επόπτης Εργασίας βρήκε 750 αλλοδαπούς εργάτες της βάρδιας ανασφάλιστους και αντί να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα και να καταβληθούν οι εργοδοτικές κι ασφαλιστικές εισφορές, με παρέμβαση της «ΑΘΗΝΑ 2004» και της τότε κυβέρνησης το θέμα κουκουλώθηκε! Να ποιοι είναι οι λήσταρχοι της Ελλάδας που παραμένουν ακόμη και σήμερα ατιμώρητοι.

Κλείνοντας, οι μίζες που δίνουν εκείνοι που μας αποκαλούν «κράτος διεφθαρμένων» δηλαδή οι «εταίροι» μας Γερμανοί,είναι μία από τις αιτίες διόγκωσης του Ελληνικού χρέους. Χωρίς τις μίζες η χώρα μας θα αγόραζε οπλικά συστήματα σε τιμές που αγοράζουν τα άλλα Κράτη, δηλαδή τέσσερις φορές φτηνότερα.

Αν λοιπόν οι πολιτικοί μας επιθυμούν πράγματι η χώρα μας να ανασυγκροτηθεί, να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη της αξιοπρέπεια κι ακτινοβολία, θα πρέπει:

α) να απελάσει άμεσα όλους τους λαθρομετανάστες
β) να μην ανανεώσει τις άδειες παραμονής των οικονομικών μεταναστών παρά μόνο στις περιπτώσεις που κρίνονται αναγκαίες.
γ) να απαγορευθεί με νόμο η εξαγωγή συναλλάγματος
δ) να καταργηθούν τα επιδόματα και οι συντάξεις σε αλλοδαπούς
ε) να κληθούν να πληρώσουν εργοδοτικές κι ασφαλιστικές εισφορές όλοι οι μεγαλοεργολάβοι των Ολυμπιακών και Δημοσίων έργων για τους αλλοδαπούς εργάτες που χρησιμοποίησαν.
στ) να υπάρξει διαφάνεια στις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων από το ΚΥΣΕΑ με δημοσιοποίηση τόσο των προσφορών όσο και των τιμών στη διεθνή αγορά.

Οι πιο πάνω παρεμβάσεις θα έχουν τα πιο κάτω αποτελέσματα:

1) Αύξηση των θέσεων εργασίας με την πάταξη της «μαύρης εργασίας»
2) Αύξηση των καταθέσεων στις Τράπεζες
3) Εξοικονόμηση κονδυλίων από την καταβολή επιδομάτων και συντάξεων σε αλλοδαπούς
4) Αύξηση των κεφαλαίων των Ασφαλιστικών Ταμείων από την καταβολή διαφυγόντων εισφορών από τους μεγαλοεργολάβους.
5) Εξοικονόμηση κονδυλίων από την αγορά οπλικών συστημάτων.


Θα ρωτήσει κανείς αν πιστεύουμε πως μπορούν να γίνουν τα πιο πάνω.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το 1999 όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε πει:
“Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μη μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας”
Με τέτοιους πολιτικούς, ασφαλώς κι όχι!…
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7918.html