Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ! Η ΛΙΒΥΗ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Όσοι πίστευαν ότι ο καθορισμός ΑΟΖ τουλάχιστον με τη Λιβύη θα ήταν μια σχετικά απλή υπόθεση, προφανώς θα απογοητευθούν.

Η επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Λιβύη έδειξε ότι προς το παρόν σημείο επαφής με τους “επαναστάτες” της Τρίπολης δεν μπορεί να υπάρξει.

Το νέο καθεστώς φαίνεται ότι ακούει…Άγκυρα ,αποκλείει τις διμερείς διαπραγματεύσεις και αντιπροτείνει “πολυμερείς”!Δηλαδή μεταθέτει το ζήτημα στις καλένδες. Κι αυτό μόνο την Ελλάδα δεν εξυπηρετεί. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει σοβαρά να προβληματίσουν την Αθήνα. Η οποία μην ξεχνάμε έδωσε τα πάντα κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων που είχαν στόχο την κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι.
Για να μην θυμηθούμε το “φέσι” που έχουν βάλει η Λίβυοι στην Ελλάδα από την νοσηλεία “ανταρτών” σε ελληνικά νοσοκομεία.

Τι απάντησε ο Λίβυος ΥΠΕΞ όταν ρωτήθηκε για την ΑΟΖ;

"Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. Υπήρχαν συνεννοήσεις και συνομιλίες και μου δόθηκε σήμερα το πρωί η ευκαιρία να συνομιλήσω με τον συνάδελφό μου για αυτό το θέμα. Διότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Λιβύη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και τη Λιβύη. Επιδιώκουμε να υπάρξει μία γενική συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες που τους αφορά αυτό το θέμα. Γιατί εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον συνολικά,  όχι μεμονωμένα". 
http://www.agioritikovima.gr/ethnika/13838-ok-gia-tin-aoz