Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτικός “δάκτυλος” για τις φονικές πυρκαγιές


Οργισμένοι είναι οι συγγενείς των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία εξ αιτίας της πρωτοφανούς παρέμβασης τοπικών παραγόντων και πολιτικών προσώπων που χαρακτήρισαν λανθασμένη στην απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει μεταξύ άλλων τον πρώην νομάρχη Ηλείας ναι νυν αντιπεριφερειάρχη σε 49χρόνια φυλάκισης θεωρώντας τον, μαζί με 4 ακόμη άτομα, υπεύθυνο της τραγωδίας.
“Ντροπή και οργή είναι τα συναισθήματα που νιώθουμε για όλους αυτούς που σήμερα βγαίνουν δημόσια και λένε αυτά τα πράγματα. Ποτέ δεν έδειξαν παρόμοιο ενδιαφέρον και για τις δικές μας χαροκαμένες οικογένειες”, ανέφερε η Ιωάννα Παππά που έχασε μέσα στις φλόγες τους γονείς της .
“Οι πολιτικοί και οι τοπικοί παράγοντες θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Αυτό που κάνουν σήμερα είναι εξοργιστικό και δεν θα το αφήσουμε έτσι”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο IONION FM ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος που έχασε μέσα στις φλόγες την μητέρα του και τα δύο του ανίψια.
“Όλοι αυτοί που σήμερα κρίνουν την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ των αιρετών παραγόντων κάνοντας λόγο για άδικη καταδίκη, δεν επισκέφθηκαν ποτέ τους τάφους των νεκρών και δεν ήρθαν ποτέ να ανάψουν ένα κερί σε εκείνους που πέθαναν ζωντανοί μέσα στις φλόγες από την δική τους ανικανότητα.
“Οι ευθύνες είναι μεγάλες. Η Δικαιοσύνη έκανε το χρέος της . Ας σταματήσουν να μιλάνε και ας σεβαστούν τη μνήμη των νεκρών…” - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπήλιος Κάρτας που έχασε την μητέρα του , την αδερφή του και τα 4 ανήλικα ανίψια του στην τραγωδία της Αρτέμιδας το 2007.
ilialive.gr