Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πέτερινγκ δήλωσε την υποστήριξη του στην Ελλάδα και …πήγε στον Καραμανλή!


Στα ψιλά πέρασε η δήλωση του Πέτεριγνκ, προέδρου του ιδρύματος Αντενάουερ χθες, κατά την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό σε εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης. Έπειτα από την θερμή ομιλία του υπέρ της Ελλάδας, δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τον …Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του! Διευκρίνηησε όμως για να μην υπάρχει θέμα… πρωτοκόλλου, ότι η συνάντηση είναι καθαρά προσωπικού χαρακτήρα και θα γίνει με δική του πρωτοβουλία. Πολλοί από τους παρευρισκομένους πάντως έμειναν σύξυλοι μόλις τον άκουσαν.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του:

Πέτερινγκ: “Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό”
Ο πρόεδρος του ιδρύματος Αντενάουερ, κ. Πέτερινγκ, ξεκίνησε την ομιλία του στα Ελληνικά λέγοντας “ότι είναι μεγάλη χαρά μου να βρίσκομαι μαζί σας απόψε το βράδυ εδώ στην Αθήνα”.
Συνεχίζοντας στην γλώσσα του είπε ότι “Βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο και ξέρω τι επιτυγχάνετε εσείς στην Ελλάδα. Λέω στους συμπατριώτες μου ότι δεν μπορεί να ξεχνάτε τι βιώσαμε εμείς μετά τον εθνικοσοσιαλισμό και ότι οι άλλοι λαοί μας έδωσαν χείρα βοηθείας. Βιώνετε μία δύσκολη περίοδο αλλά έχετε κάθε λόγο να είσαστε αισιόδοξοι. Η Ευρώπη περνάει κρίση χρέους, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, καλείται να αντιμετωπίσει πολλά θέματα”.
Είπε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος καθώς η χώρα μείωσε το σύνολο του ελλείμματός της κατά τα δύο τρίτα. Τέτοια εκτεταμένη εξυγίανση των οικονομικών δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός υποφέρει και γι αυτό τα μέτρα που λαμβάνονται πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Το διακύβευμα για τους επόμενους μήνες είναι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Στην Γερμανία ακούστηκαν απαξιωτικές απόψεις. Εναντιώθηκα και είπα ότι όσοι είπαν αυτές τις ανοησίες δεν θα το πράξουν στο μέλλον”.