Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος προς διαγραμμένους: «Αθωώστε» με κι επιστρέφετε!


Βενιζέλος προς διαγραμμένους: «Αθωώστε» με κι επιστρέφετε!
όπου θα στηριχτεί η τρικομματική κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τη γραμμή της κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, μια γραμμή που συνοψίζεται στο: Παραπέμπουμε τον Παπακωνσταντίνου και «καθαρίζουμε» για όλους τους άλλους εμπλεκόμενους!
Ωστόσο η πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και για τους Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο θολώνει το κλίμα κι έχει δημιουργήσει μέγα άγχος στους τρεις συνεταίρους.
Και μπορεί μεν το Μαξίμου, όπως έχει αποκαλύψει τοNewsbomb, να έχει επιδοθεί σε μάχη για να πείσει τους «ύποπτους» γαλάζιους βουλευτές «να βοηθήσουμε τον Βαγγέλη, γιατί έτσι βοηθιέται και η κυβέρνηση», μπορεί να έχουν επιστρατευτεί ακόμα και εκβιασμοί του επιπέδου«αν παραπεμφθεί ο Βαγγέλης πέφτει η κυβέρνηση» (αλήθεια, γιατί;) , ωστόσο το άγχος παραμένει.
Φοβούνται δηλαδή διαρροές –κυρίως απ’ το γαλάζιο στρατόπεδο- κι επίσης φοβούνται ακόμα κι αποκαλύψειςτης τελευταίας στιγμής που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν το κλίμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Κι επειδή… ο φόβος φυλάει τα έρμα, επιστρατεύουν κάθε όπλο που διαθέτουν, ώστε να σχηματιστεί η αναγκαία πλειοψηφία προς αποφυγή παραπομπών Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι (όπως αποκαλύψαμε) πάνε… χέρι-χέρι τουλάχιστον για το θέμα αυτό.
Έτσι τις τελευταίες μέρες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει επιστρατεύσει το δέλεαρ της επιστροφής στην Κ.Ο. κάποιων βουλευτών τους οποίους έχει διαγράψει επειδή δεν ψήφισαν το τελευταίο μνημόνιο.
Τους έχει δηλαδή διαμηνύσει μέσω συνεργατών του ή και σε απευθείας συζητήσεις μαζί τους, ότι αν ψηφίσουν κατά της δικιάς του παραπομπής, τότε θα τους δεχτεί ξανά πίσω στην πράσινη Κ.Ο.!
Αποδέκτες αυτού του μηνύματος έχουν γίνει οι Κ. Σκανδαλίδης, Γ. Κουτσούκος (οι οποίοι έχουν συμφωνήσει, όπως όλα δείχνουν), Μ. Κασής, Α. Γκερέκου.
Άλλωστε οι Σκανδαλίδης και Κουτσούκος ψήφισαν και το φορολογικό κι έτσι «διευκολύνουν» τον Βενιζέλο προκειμένου να τους επαναφέρει στην Κ.Ο….
Ενώ με την Α. Γκερέκου προτίθεται να κάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση τις αμέσως επόμενες μέρες…
Πιο δύσκολη φαίνεται η περίπτωση του Μ. Μπόλαρη, ο οποίος φαίνεται ότι βαδίζει προς την πολιτική πρωτοβουλία του Α. Λοβέρδου κι επίσης έχει κάνει δήλωση με σαφέστατες αιχμές κατά Βενιζέλου, για τους χειρισμούς του για τη λίστα Λαγκάρντ…
Βέβαια ήρθε κι η δημοσκόπηση της V-PRC (στην εφημερίδα «Η Ελλάδα Αύριο») να κάνει το τοπίο ακόμα πιο θολό, αφού δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ποινικές ευθύνες έχουν και οιΒενιζέλος και ΓΑΠ (για το κλίμα που διαμορφώνεται δημοσκοπικά για το θέμα αυτό σας είχε ενημερώσει το Newsbomb) αλλά αυτό που προέχει τώρα για τους εταίρους της συγκυβέρνησης είναι η πολιτική τους διάσωση, μέσω της… διάσωσης του Βενιζέλου (και συνακόλουθα και του ΓΑΠ)!
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/269795/venizelos-pros-diagrammenoys-athooste-me-ki-epistrefete#ixzz2Hm4Caf00