Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συσσίτιο σε 800 μαθητές εξασφαλίζουν δάσκαλοι από Ελλάδα και Κύπρο



Τη σίτιση 800 περίπου μαθητών σε πέντε επιλεγμένα σχολεία της Ελλάδας διασφάλισαν μέχρι και το τέλος του χρόνου οι δάσκαλοι της Ελλάδας και της Κύπρου που συνεισέφεραν από την τσέπη τους για να μετριάσουν τις επιπτώσεις ενός γιγαντιαίου προβλήματος για την ελληνική κοινωνία, του να πηγαίνουν δηλαδή παιδιά νηστικά στο σχολεία, την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος αδυνατεί να το αντιμετωπίσει.
Τα επιλεγμένα σχολεία βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Μενιδίου, στο κέντρο της  Θεσσαλονίκης, στην Πολίχνη και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Επίσης πρόκειται να ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις, ανάλογου περιεχομένου, που ήδη είναι σε εξέλιξη από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Κερατσινίου, Δυτικής Θεσσαλονίκης και Α΄ Αθήνας.
Η υλοποίηση των δράσεων  ξεκίνησε την εβδομάδα από 14-18 Ιανουαρίου  2013 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του διδακτικού έτους, τον Ιούνιο του 2013.
Σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αναφέρει ότι τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, ως αποτέλεσμα των ασκούμενων πολιτικών περικοπών και λιτότητας πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Τα φαινόμενα αυτά, δυστυχώς, παίρνουν δραματική μορφή κυρίως σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά λαϊκών οικογενειών και οικονομικών μεταναστών.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.)  και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε) συγκέντρωσαν το ποσό των 60.000 ευρώ, που εξοικονομήθηκε από το υστέρημα των Ελλήνων και Κυπρίων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  και αποφάσισαν να προχωρήσουν  στη συμβολική πράξη της κάλυψης, σε καθημερινή βάση,  από σήμερα και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, του κολατσιού  όλων των μαθητών συγκεκριμένων σχολείων, που προτάθηκαν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης.
Στόχος της δράσης αυτής των δύο Ομοσπονδιών, όπως αναφέρεται,  δεν ήταν η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των μαθητών, αλλά η ανάδειξή του και  η ευαισθητοποίηση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στην κατεύθυνση της θεσμικής επίλυσής του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι  καθημερινά οι εκπαιδευτικοί αθόρυβα, διακριτικά και ουσιαστικά στηρίζουν μαθητές τους που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του υποσιτισμού