Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Νέα στοιχεία για την υπόθεση «Λαγκάρντ»


Νέα στοιχεία για την υπόθεση «Λαγκάρντ»
Στις 8 Ιουλίου του 2011 «γεννήθηκε», σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες τις οποίες πάντως κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως «περίεργες», το περιβόητο στικάκι usb που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.
Αυτό σημαίνει – σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία- ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να βγαίνει εκτός κάδρου, αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία κατά την επίμαχη ημερομηνία το στικάκι βρισκόταν στα χέρια του τότε ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί,  στη δικογραφία θα απεικονίζεται εκτός από την ημερομηνία ακόμη και η ώρα δημιουργίας του αντιγράφου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει πως δημιούργησε ένα αντίγραφο του πρωτότυπου cd με τη λίστα Λαγκάρντ στα τέλη του 2010 και το παρέδωσε χωρίς ο ίδιος να κρατήσει αντίγραφο στον κ. Διώτη όταν αποχώρησε από το υπουργείο στα μέσα Ιουνίου του 2011.
Και τα ερωτήματα που τίθενται,  βάσει των  όσων  ισχυρίζονται  αυτές οι πηγές,  είναι τα εξής: Εφόσον ο κ. Διώτης έχει καταθέσει πως δεν έκανε αντίγραφο του usb και ότι το παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον Αύγουστο του ιδίου χρόνου πώς γίνεται να φέρει ημερομηνία «γέννησης» το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου του 2011;
Πάντως οι εισαγγελείς θα εξετάσουν ακόμη δύο μετακλητούς υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι είναι γνώστες πληροφορικής και τους όποιους υπέδειξε η διευθύντρια του γραφείου του Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να καταθέσουν εάν και τι υπέπεσε στην αντίληψή τους.
Μέχρι τώρα, ωστόσο, τέσσερις συνεργάτες του πρώην υπουργού που εξετάστηκαν ανέφεραν ότι δεν είδαν και δεν αντέγραψαν ποτέ την επίμαχη λίστα.
Εν τω μεταξύ οι Οικονομικοί Εισαγγελείς αρνούνται να στείλουν το στικάκι στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, όπως τους παρήγγειλε ο προϊστάμενός τους,  αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι το αρχείο έχει ερευνηθεί από ειδικούς και για τον λόγο αυτό ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις