Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

"Κελαηδούν" για Βενιζέλο στελέχη του ΠΑΣΟΚ




Την ώρα που η τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις ποινικές ευθύνες για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ μόνο στο πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου, ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιούνται από τη γραμμή αυτή αποδίδοντας πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο 
του κόμματός τους, Ευ. Βενιζέλο, και αρνούμενα να τον βγάλουν εκτός "κάδρου". Οι ευθύνες του Ευ. Βενιζέλου σχετικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ είναι πια τόσο εμφανείς ώστε η προσπάθεια απόκρυψής τους από τη συγκυβέρνηση για χάρη της σταθερότητας της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν περνά ούτε μέσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς τόσο ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου Θ. Πάγκαλος, όσο και δύο βουλευτές του κόμματος, ο Γ. Ντόλιος κι η Θ. Τζάκρη, ασκούν κριτική στον τρόπο διαχείρισης της λίστας από όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Θ. Πάγκαλος αποδίδει πολιτικές ευθύνες και στον Γ. Παπανδρέου

Ο Θ. Πάγκαλος απέδωσε πολιτικές ευθύνες σε όλους όσοι διαχειρίστηκαν το θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ, χωρίς να εξαιρεί και τον Γ. Παπανδρέου, ενώ βάζει και την παράμετρο του επικείμενου "συντακτικού" συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο πρέπει να τεθούν αυτά τα ζητήματα. "Όσοι ενεπλάκησαν και καθυστέρησαν τις διαδικασίες έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αποδώσει ο πολιτικός τους χώρος και το εκλογικό σώμα" τόνισε ο Θ. Πάγκλαος, ενώ για τον Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του". Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προέβη και σε κριτική της γραμμής που ακολουθεί το κόμμα. "Δεν αμφισβητώ κανένα πρόσωπο, αλλά πρέπει να πούμε κάτι καινούριο. Αν το κάνουμε, θα έχουμε μέλλον» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Θ. Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα.

Πολιτικές ευθύνες καταλόγισαν στον Ευ. Βενιζέλο και οι βουλευτές Γ. Ντόλιος και Θ. Τζάκρη. "Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτικό λάθος και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σε όλους τους υπουργούς Οικονομικών" σημείωσε η βουλευτίνα Πέλλας διευκρινίζοντας ότι "άλλο το πολιτικό λάθος και άλλο το ποινικό αδίκημα και το έγκλημα". Από τη μεριά του, ο βουλευτής Έβρου τόνισε ότι "δεν είμαι ευτυχής για τον τρόπο που διαχειριστήκαμε την υπόθεση της λίστας" συμπληρώνοντας ότι "υπάρχει το θέμα των όποιων ποινικών ευθυνών, αλλά και των πολιτικών ευθυνών".

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Έλ. Παναρίτη, που υπογράμμισε ότι "ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ένα μικρό θύμα, χρησιμοποιήθηκε από ανθρώπους που νόμιζε ότι χρησιμοποιούσε" και τόνισε ότι "επιλεγμένα βρίσκονται άνθρωποι που είναι ήδη στο περιθώριο, το σύστημα ωφελείται". Μάλιστα εξέφρασε την απορία για το "πώς ακόμα δεν έχουν διαγραφεί οικειοθελώς κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ".

Κ.Π.
H AYΓΗ, 30/1/2013

alfavita.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/01/blog-post_7764.html