Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Αισιόδοξος για την εύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας δηλώνει ο Νίμιτς

Διαβάστε και:

Κάποτε η Ελλάδα έλεγε όχι, επειδή την κυβερνούσαν άντρες



http://emprosdrama.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8126.html

Ο Μάθιου Νίμιτς, μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, μετά το πέρας των συναντήσεών του...
με την ηγεσία της ΠΓΔΜ, σήμερα στα Σκόπια, ανέφερε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τα Σκόπια, οι ηγεσίες των δύο χωρών τον διαβεβαίωσαν ότι επιθυμούν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Ο κ. Νίμιτς πρόσθεσε ότι τα δύο μέρη προσεγγίζουν με σοβαρή και εποικοδομητική διάθεση το πρόβλημα της ονομασίας και πως ο ίδιος, αναχωρεί ενθαρρυμένος για τη Νέα Υόρκη και θα επιδιώξει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Ανέφερε ακόμη ότι στις συναντήσεις του σήμερα στα Σκόπια με την ηγεσία της ΠΓΔΜ εξετάσθηκαν κάποιες ιδέες και σκέψεις του σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε αυτές.

«Με το ζήτημα της ονομασίας ασχολούμαι από το 1994 και δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για εντελώς νέες ιδέες. Τα πράγματα εξελίσσονται και θεωρώ ότι πάντοτε υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία, ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα. Παρουσίασα κάποιες ιδέες και στόχος είναι να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τους λαούς των δύο χωρών», σημείωσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ.

Κληθείς να απαντήσει αν έπειτα από 20 χρόνια θεωρεί ότι υπάρχουν πιθανότητες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Νίμιτς απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στα Σκόπια, αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου θα επιβιβαστεί σε πτήση για να επιστρέψει στη Ν. Υόρκη.