Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Συμπληρωματική εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών εγκυκλίων μετάθεσης και σε εφαρμογή των άρθρων 39 παρ. 5 γ δεύτερο εδάφιο, 46 παρ. 1 στ’ και 52 του νομοσχεδίου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» συμπληρώνουμε, διορθώνουμε και διευκρινίζουμε τα ακόλουθα στις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους σχετικά με την υποβολή αιτήσεων των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης 2012-13.


ΘΕΜΑ: Συμπληρωματική εγκύκλιος μεταθέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης το σχολικό έτος 2012-13.


ΣΧΕΤ. :  α) Η αριθμ. 7649/Δ1/18-01-2013 εγκύκλιος «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»
 β) Η αριθμ. 7653/Δ2/18-01-2013 εγκύκλιος «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών εγκυκλίων μετάθεσης και σε εφαρμογή των άρθρων 39 παρ. 5 γ δεύτερο εδάφιο, 46 παρ. 1 στ’ και 52 του νομοσχεδίου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» συμπληρώνουμε, διορθώνουμε και διευκρινίζουμε τα ακόλουθα στις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους σχετικά με την υποβολή αιτήσεων των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης 2012-13.

1. «Δικαίωμα μετάθεσης θεμελιώνουν και οι εκπαιδευτικοί που εισήχθησαν στα Διδασκαλεία Δημοτικής Εκπαίδευσης το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011» (άρθρο 39 παρ. 5 γ δεύτερο εδάφιο).
2. «Εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς δύο (2) αναπήρων τέκνων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και, κατά συνέπεια, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν. 3848/2010 (Α΄ 71) επιφυλάσσει στους πολύτεκνους» (άρθρο 52).
Οι εκπαιδευτικοί επομένως οι οποίοι έχουν δύο παιδιά ανάπηρα με ποσοστό αναπηρίας 67% υπάγονται σε ειδική κατηγορία μετάθεσης από περιοχή σε περιοχή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές εγκυκλίους. Η προτεραιότητα των εκπαιδευτικών αυτών δεν ισχύει για τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις εντός της ίδιας περιοχής (άρθρο 30 παρ. 3 του ν. 3848/2010).
Διευκρινίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί, εφόσον υπαχθούν σε ειδική κατηγορία, δεν απαιτείται υπηρέτηση του ενός (1) έτους της οργανικής τους θέσης για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης.
            3.  Μετά την κατάργηση με το άρθρο 46 παρ. 1 στ του νομοσχεδίου «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» των διατάξεων της περίπτωση γ΄ της παραγράφου 1 του Κεφαλαίου Α΄, του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 2 του Κεφαλαίου Β΄ και της παράγραφος 3 του Κεφαλαίου Β΄ του άρθρου 11 του π.δ. 50/1996 (Α΄ 45), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 10 του Π.Δ. 100/97, διορθώνουμε την παρ. 1.2 του κεφαλαίου Β’  του πρώτου μέρους της αριθμ. 7649/Δ1/18-01-2013 εγκυκλίου μεταθέσεων Α/θμιας εκπαίδευσης και της αριθμ. 7653/Δ2/18-01-2013 και  7653/Δ2/18-01-2013 εγκυκλίου της Β/θμιας εκπαίδευσης και τηνεπαναδιατυπώνουμε ως ακολούθως:
«β) Μεταθέσεις από Διαπολιτισμικά σχολεία: Εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε Διαπολιτισμικά σχολεία μετά την συμπλήρωση διετούς πραγματικής υπηρεσίας στην οργανική του θέση, έχει δικαίωμα μετάθεσης σε ένα από τα παραπάνω αναφερόμενα ή σε λοιπές σχολικές μονάδες της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης».
            Επομένως για τις μεταθέσεις από Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ..Δ.Υ. ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο τέταρτο μέρος των προαναφερθεισών εγκυκλίων μεταθέσεων «ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΔΔΥ, ΣΜΕΑΕ  ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ» και συγκεκριμένα τα ακόλουθα:
«Αν πρόκειται για μετάθεση από Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ..Δ.Υ. σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ή Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και από Σ.Μ.Ε.Α.Ε ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. σε κανονικό σχολείο της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώνουν μέχρι 31-8-2013  ένα  (1) έτος υπηρεσίας.»
4. Διορθώνουμε την αριθμ. 7653/Δ2/18-01-2013 εγκύκλιο «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στο «ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ», παραγρ. 6απαλείφοντας το παρακάτω κείμενο:
«Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν προτιμήσεις σε κενές οργανικές θέσεις των ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ, οι οποίες προκηρύσσονται.
Τυχόν προτιμήσεις σε θέσεις ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ που δεν έχουν προκηρυχθεί, δεν θα ληφθούν υπόψη».
            5. Διευκρινίζουμε στο έντυπο της αίτησης μετάθεσης για τη Β/θμια Εκπαίδευση από περιοχή σε περιοχή σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΔΔΥ τα ακόλουθα:
α) Στη σελίδα 2, όπου ΣΜΕΑΕ συμπεριλαμβάνονται και τα ΕΕΕΕΚ, σύμφωνα με την κατανομή των οργανικών θέσεων του ΦΕΚ 1067/τ.Β’/9-4-12.
β) Στη σελίδα 5  το τελευταίο εδάφιο σχετικά με τις προτιμήσεις δεν ισχύει.
            6. Διευκρινίζουμε σχετικά με τη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών για μονάδες συνολικής υπηρεσίας που λαμβάνονται κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων τα εξής:
Ισχύ για τη μοριοδότηση αυτή έχουν οι ειδικές διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 3 περ. α έως ε του Π.Δ. 50/96 με τις προϋποθέσεις των εκεί οριζομένων. Οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 6 του ν.4024/2011 (Α’ 226), που αφορά αναγνώριση υπηρεσίας για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, σχετίζεται μόνο στις περιπτώσεις μοριοδότησης συνολικού χρόνου των εκπαιδευτικών που ως προϋπόθεσή τους αποτελεί η προηγούμενη μισθολογική αναγνώριση. Οι περιπτώσεις αυτές ρητά αναφέρονται στις σχετικές εγκυκλίους μεταθέσεων εκπαιδευτικών.    
                          Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
            ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ     
Εσωτερική Διανομή:
1.                  Γραφείο Υπουργού
2.                  Γραφείο Αναπλ. Υπουργού
3.                  Γραφείο Υφυπουργού
4.                  Γραφείο Γενικού Γραμματέα
5.                  Γεν. Δ/νση Διοίκησης Π.Ε. και Δ.Ε.                                                        
6.                  Δ/νση Προσ/κού Π.Ε. Τμήμα Γ’                     
7.                  Δ/νση Σπουδών Π.Ε.
8.                  ΔΙΠΟΔΕ
9.                  Δ/νση Ειδικής Αγωγής.
10.                   Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
11.                   Γ.Ε.Π.Ο.
ενημέρωση από τον αιρετό Δημήτρη Μπράτη