Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.


Μάχη για την σωτηρία κατά κύριο λόγο του Γιώργου Παπανδρέου και κατά δεύτερο του Ευάγγελου Βενιζέλου, δίνει η κυβέρνηση στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ: 

Η απόφαση να στηθούν 3 κάλπες σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ανάλογο των έγχρωμων ψηφοδελτίων της προεδρικής εκλογής του 1985 και κατ'αυτό τον τρόπο να κριθούν ... προτάσεις κομμάτων και όχι πρόσωπα τα πρόσωπα που προτείνεται να παραπεμφθούν (Γ.Παπανδρέου, Ε.Βενιζέλο, Γ.Παπακωνσταντίνου και Λ.Παπαδήμο) είναι κάτι το οποίο καταδεικνύει προσπάθεια προστασίας για κάθε κόστος του πρώην και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Και αν για τον Ε.Βενιζέλο, υπάρχει μια πολιτική "δικαιολογία" έστω ελάχιστα ηθική (θα κινδύνευε η σταθερότητα της κυβέρνησης) για τον Γ.Παπανδρέου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον Α.Σαμαρά.

Ο τρόμος του κυβερνητικού επιτελείου, δεν είναι να παραπεμφθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό το σενάριο θωρείται απίθανο, αλλά οι πολιτικές συνέπειες που θα υπάρξουν αν υπέρ της παραπομπής του κ. Βενιζέλου ψηφίσουν περισσότεροι από 135 βουλευτές που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Από εκεί και πέρα ήταν περισσότερο βέβαιο ότι θα συγκέντρωσε περισσότερους απ΄πο 151 ψήφους ο Γ.Παπανδρέου και θα μπορούσε εύκολα να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο...

Ως προς την διαδικασία και πέραν των τριών καλπών, ο κάθε βουλευτής θα καλείται τρεις φορές για να ψηφίσει. Ειδικότερα, πρώτα θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση που έχουν καταθέσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στην συνέχεια θα ξαναδιαβαστεί ο κατάλογος των βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχα θα ακολουθήσει η τελευταία ψηφοφορία για την πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής.

Θεωρείται, πάντως, δεδομένο ότι θα προκριθεί η κυβερνητική πρόταση, παρά ταύτα δεν αποκλείεται να υπάρξει ψηφοφορία δι'εγέρσεως για ... σιγουριά!

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στην αυριανή συνεδρίαση θα τοποθετηθούν, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, δύο – τρεις βουλευτές από κάθε κόμμα καθώς και τα τέσσερα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή.

Αυτό λέγεται "κοινοβουλευτική δημοκρατία". Ελαφρώς customized...

Η διαδικασία ξεκίνησε στις δέκα το πρωί και η ψηφοφορία αναμένεται στις έξι το απόγευμα.
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_17.html