Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ο ΓΚΡΟΥΠΙΕΡΗΣ ΤΗΣ HSBC …και η πρωτοφανής κάλυψη της τράπεζας των σκανδάλων.


Το Lobbystas.gr φωτίζει την αθέατη πλευρά της λίστας Λαγκάρτ, που με μεγάλη επιμονή δεν θέλει να φωτίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και η δικαιοσύνη…
62879EF941DD02C87D44EC4731A9BCF0.jpgΟ κ. Νίκος Παντελάκης, με μακρά οικογενειακή παράδοση στο ελληνικό χρηματιστήριο, είναι επικεφαλής της διοίκησης της HSBC – Παντελάκης Χρηματιστηριακής, μιας εταιρείας που λόγω και της σύνδεσής της με έναν μεγάλο διεθνή χρηματοοικονομικό οίκο έχει κατά παράδοση πολύ καλούς δεσμούς με τους ξένους θεσμικούς, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πελατολογίου της.Πέρυσι είδε τα κέρδη της να φθάνουν τα 7,5 δισ. δρχ., μετά και τη μεγάλη αύξηση του πελατολογίου της, που πλουτίστηκε με πολλούς ιδιώτες επενδυτές, και γι’ αυτό η διοίκησή της σχεδιάζει την ενίσχυση του δικτύου της. Ο κ. Παντελάκης είναι από τους ανθρώπους της αγοράς που έχουν μια πολύ καλή εικόνα για τις κινήσεις που καθημερινά κάνουν στη Σοφοκλέους τα μεγάλα ξένα επενδυτικά κεφάλαια”.
Αυτά έλεγε το έγκριτο «Βήμα»τον Φεβρουάριο του2000φιλοξενώντας συνέντευξη του χρηματιστή με τίτλο«Περιμένοντας τους ξένους – πως θα κερδίσετε».
Τον Ιούνιο του 2012 ανακοινώθηκε επισήμως πως ηHSBC Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, πωλήθηκε σε ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον κ. Παντελάκη, νυν διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Η HSBC διάλεξε για να παραδώσει τη χρηματιστηριακή της εταιρεία στην Αθήνα τον παλιό χρηματιστή, πρόεδρο του συνεγγυητικού ταμείου των χρηματιστηριακών εταιρειών και επί χρόνια συνεργάτη της Νίκο Παντελάκη. Το σύνολο ενεργητικού της εταιρείας ήταν 35 εκατ. ευρώ, ενώ στο πελατολόγιό της είναι εγχώριοι και ξένοι θεσμικοί, έλληνες ιδιώτες και θεσμικοί πελάτες της HSBC. Όταν αποφάσισε να πουλήσει το μαγαζί η HSBCείχε παραδοθεί ήδη το CDστην Ελλάδα απλά κάποιοι το είχαν καβατζομένο.
Ο κύριος Νίκος ήταν ο ιδιοκτήτης της MIDLAND – ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ. Μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την περίοδο της μεγάλης ληστείας και πρόεδρος του Συνεγγυητικού. Η MIDLAND – ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ μεταξύ άλλων έχει τιμωρηθεί για την χειραγώγηση της ΑΛΟΥΜΙΛ και εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο ΣΙΓΑΛΑ. Στο συνεγγυητικό ήταν αυτός μεταξύ άλλων στην επενδυτική επιτροπή που αποφάσισαν να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα παράνομα, για να καρπωθούν κάποιοι μίζες εκατομμυρίων όπως έχει αποκαλύψει τοLobbystas.gr, αλλά όλοι κάνουν την πάπια. Οι πελάτες της Midland μεταφέρθηκαν στηνHSBC μετά την εξαγορά της.
Ο κύριος Νίκος λοιπόν επί τόσα χρόνια είναι ο «άνθρωπος» τηςHSBC στην Ελλάδα. Ο κύριος Νίκος έχει εντοπιστεί (ως φυσικό πρόσωπο) από το «Πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής 2010 – 2011», με τη βοήθεια του συστήματος «Elenxis» και ελέγχεται αν ο πλούτος που προκύπτει είναι πραγματικός και αν έχει προέλθει από νόμιμα μέσα, τα οποία μπορούν να δικαιολογήσουν τις διαφορές στα οικονομικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων. Το αποτέλεσμα του ελεγχου αναμένεται τα ….. επόμενα χρόνια και αν. Βέβαια ως φυσικό πρόσωπο γιατί αν έχει offshore ή «βιτρίνες» απλά δεν ελέγχεται !!!
Ουδείς όμως, ούτε η δικαιοσύνη ούτε το κοινοβούλιο δεν ασχολείται με τον κύριο Νίκο, ΓΙΑΤΙ έχει φίλους
αρχηγούς κομμάτων, υπουργούς, εκδότες, επιχειρηματίες και πολλούς άλλους. Αυτή είναι λοιπόν η μεγάλη «μασωνία» που καλύπτει πάντα τους εκλεκτούς της, μεταξύ αυτών και τον Γκρουπιέρη της HSBC