Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σε κενό αέρος η επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα


Σε κενό αέρος η επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα
Οι Ρώσοι έχουν άριστη ενημέρωση και πληροφόρηση για τις πιέσεις που ασκούνται για να μην παραχωρηθούν σε εταιρείες ρωσικών συμφερόντων η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ.
Στις 19 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία των δεσμευτικών προσφορών αλλά η Μόσχα έχει πληροφόρηση ότι θα υπάρξουν εξελίξεις πολύ πριν που ή θα ματαιώνουν τη διαδικασία ή θα αποκλείουν τις ρωσικές εταιρείες. Άλλωστε οι πιέσεις των ΗΠΑ είναι πλέον ορατές από όλους.
Πίσω από αυτές τις πιέσεις βρίσκεται και το Βερολίνο, που έχει επιλέξει σε αυτή τη φάση να αφήσει τους Αμερικανούς να καθαρίσουν αυτοί το πεδίο.
Η Μόσχα έχει διαπιστώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως εξαρτώμενη και ελεγχόμενη από τους δανειστές της.
Η αίσθηση αυτή έγινε βεβαιότητα με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ, μέσω του Αζερμπαϊτζάν που αποτελεί χώρα-δορυφόρο των ΗΠΑ.
Αυτός ο αγωγός βάζει οριστική ταφόπλακα στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και στα σχέδια των Ρώσων για ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα.
Έχει σημασία όμως να δούμε ποιοι είναι είναι οι μέτοχοι που θα συμμετέχουν στο σχήμα για την κατασκευή και εκμετάλλευση του ΤΑΡ.
Είναι η ελβετική εταιρεία Axpo, η νορβηγική Statoil και η ....γερμανική E.ON Ruhrgas.
Μετά από όλα αυτά πολλοί είναι εκείνοι που προεξοφλούν ότι ''οι πολικές θερμοκρασίες '' στις σχέσεις Μόσχας-Αθήνας δεν θα περιοριστούν μόνο στην αναβολή της επίσκεψης Σαμαρά στη Ρωσική πρωτεύουσα αλλά θα έχουν επιπτώσεις και στον τουρισμό μας, που στηρίχθηκε ιδιαίτερα από τη Ρωσία τα δύο τελευταία χρόνια.
Οι Ρώσοι είναι κυριολεκτικά εξοργισμένοι με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά, τις οποίες θωρούν πλήρως υποταγμένες σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/278028/se-keno-aeros-i-episkepsi-samara-sti-mosha#ixzz2KJPB6t7I