Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ακούει κανένας; Μπααααα…..Μάλλον κουφαθήκαμε όλοι……

Ακούει κανένας; Μπααααα…..Μάλλον κουφαθήκαμε όλοι……Εμένα πάντως μ’ έπιασε σύγκρυο ακούοντας τα συγχαρητήρια τα οποία λαμβάνει από τας Ευρώπας, από εκείνους που τα λαμβάνει, ο νέος και φέρελπις Πρόεδρος…..Συγχαρητήρια λοιπόν φίλτατοι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες και καλά ξεμπερδέματα. Και καλό κουράγιο…..

Πολύ λίγοι ακούνε… Αυτό αποδεικνύεται από την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία του κράτους. Μόνο στην Κύπρο θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα της υφηλίου, ένας πολιτικός με το παρελθόν του σημερινού μας προέδρου (Νίκος Αναστασιάδης – φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν –δημοψήφισμα του 2004 – και άλλα σοβαρά και ασυγχώρητα ατοπήματα), θα είχε αφυπηρετήσει πρόωρα, στην καλύτερη γι’ αυτόν περίπτωση. Εμείς είμαστε σοβαρή χώρα; Προφανώς όχι! Γι’ αυτό κι ο Κυπριακός Ελληνισμός εκλέγει τους ηγέτες που του αξίζουν, γι’ αυτό και διατρέχει θανάσιμο πλέον κίνδυνο αφανισμού (κι αυτό θα διαφανεί πολύ σύντομα). Ελπίζουμε πάντως να κάνουμε λάθος και είμαστε έτοιμοι να το παραδεχθούμε και να βγάλουμε κι εμείς τον σκασμό.

Πανίκος Ελευθερίου ...


From: Andreas Loucas

Μετά το κείμενο που κυκλοφόρησα την περασμένη βδομάδα με το οποίο κατέληγα, «Επειδή εμείς είμαστε οι Φύλακες και εμείς οφείλουμε να γρηγορούμε!», φαντασιο-οπτασιαζόμενος έναν συμπαγή όγκο 120.000 Πατριωτών συμπατριωτών μου, οι οποίοι θα συνωθούνταν γύρω από έναν Λιλλήκα για να ξαναπάρουμε την Κερύνεια, και διασάλπιζα την ανάγκη να πάμε στην κάλπη, «εμείς οι 120 χιλιάδες», και να ρίξουμε λευκό, και μετά τα χτεσινά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με το μηδαμινό λευκό και την ίδια πάνω κάτω αποχή, αντιλαμβάνομαι ότι έπεισα, εκτός από τον εαυτό μου, το πολύ πολύ και την σύζυγο μου να ρίξει λευκό!

Και νοιώθω ακριβώς όπως εκείνος ο ηρωικός μωρός, ο οποίος τράβηξε το γιαταγάνι, και φωνάζοντας «απάνω τους παλικάρια μου», όρμησε εναντίον του εχθρού, για να αντιληφθεί αργά, πως τα «παλικάρια» του, αντί να τον ακολουθήσουν τόβαλαν στα πόδια σαν λαγοί, προς την αντίθετη κατεύθυνση……Στην περίπτωση μας, έσπευσαν στις κάλπες, άλλοι για «να μην βγουν οι κότσινοι» και άλλοι «για να μην βγουν οι φασίστες»…Όπως δηλαδή γίνεται κατά κανόνα και απαρέγκλιτα διαχρονικά, στην απερίγραπτα δύστηνη Πατρίδα μας…. Με αποτέλεσμα, από την Κύπρο που παραλάβαμε μετά τον απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ το 1959, και τους πατεράδες μας που προτιμούσαν «να τρώγουν πέτρες, παρά….», να μας έχουν απομείνει μερικά μόνο κατάλοιπα, τα οποία αποφασίσαμε κατά συντριπτική πλειοψηφία πως, ούτε και αυτά δεν μας αξίζουν……. 

Και όμως! Μόλις έχει τελειώσει μια εφιαλτική πενταετία στην οποία ο ομογάλακτος «κότσινος» του χτες εκλεγέντος «φασίστα», μας έσυρε από τις πληθωρικές υποσχέσεις της προεκλογικής του 2007-2008 στην απόλυτη καταστροφή του 2013! Και εκείνος μάλιστα, αρχίζοντας με ενεργητικό την προίκα που του άφησε ένας Τάσος Παπαδόπουλος!! Δύσκολο είναι να φανταστούμε πού θα μας σύρει ο νέος μεσσίας, με προίκα μιαν «καμένη γη» και ένα προηγούμενο αποδοχής του σχεδίου Ανάν/επιστροφής της Κύπρου στην Τουρκία (Ντανιελ Φριντ);

Και έταξε ο Χριστόφιας, για να υφαρπάσει την ψήφο των αφελών, μείωση της θητείας στους 14 μήνες! Τόκανε; Όχι….Έταξε μονιμοποίηση των εκτάκτων! Τόκανε; Όχι….Έταξε στους κυνηγούς, κυνήγι τρυγονιών τον Απρίλιο! Τόκανε; Όχι…Και άλλα πολλά…

Έταξε όμως και τσιμέντωμα του ΝΑΙ και επαναφορά του σχεδίου Ανάν! Τόκανε; Βεβαιότατα! Άλλο αν εμείς κοιμόμαστε και χαμπάρι δεν πήραμε! Αλλά γέμισε και μέχρι ρήξης και τα ταμεία του Κόμματος…..Επαιρόταν περί τούτου ο ΓΓ του Κόμματος! Γίναμε ανάλογα πλουσιότεροι και οι πολίτες; Βεβαίως!!!!!!......

Και εναντίον πάσης λογικής, καπαλιαστήκαμε χτες, να βάλουμε στην θέση του Χριστόφια, τον μόλις πριν τρεις μήνες βοηθό, υποστηριχτή και ομογάλακτο του….Ο οποίος μίλησε αμέσως μετά «για ταχύτατη υπογραφή του Δανειακού Μνημονίου με φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού»!!!!! (Αυτές τις «ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού» να τις ξαναθυμηθούμε, όταν θα έρθει η ώρα τους….). Και έστειλε και παράλληλα μηνύματα προς τους τούρκους……(Υπενθυμίζω: Όλα για την Τουρκία!!!).

Ακούει κανένας; Μπααααα…..Μάλλον κουφαθήκαμε όλοι……

Εμένα πάντως μ’ έπιασε σύγκρυο ακούοντας τα συγχαρητήρια τα οποία λαμβάνει από τας Ευρώπας, από εκείνους που τα λαμβάνει, ο νέος και φέρελπις Πρόεδρος…..

Συγχαρητήρια λοιπόν φίλτατοι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες και καλά ξεμπερδέματα. Και καλό κουράγιο…..Η συντριπτική πλειοψηφία είσαστε, δίκαιο θάχετε…..Μάλλον…Και μην ανησυχείτε, εγώ θα σας αφήσω ήσυχους, να απολαύσετε τον θρίαμβο σας…..Παραδέχομαι την ήττα μου, βάζω την ουρά στα σκέλια και βγάζω τον αιδήμονα σκασμό….Και συγνώμη που σας τα ζάλισα!

Μέχρι να δούμε…..

Ανδρέας Τ. Λουκάς

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3041.html