Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

“Περίεργη” Αναχρηματοδότηση του ληξιπρόθεσμου Χρέους της ΔΕΗ ΑΕ, από θυγατέρα βουλευτού της ΔΗΜΑΡ!!


ΖΗΤΩ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! Μαντέψτε ποιός πληρώνει…

Από τον Ζαφείρη

Χωρίς την ενημέρωση του ΥΠΟΙΚ και του ΤΑΙΠΕΔ και με περίεργους χειρισμούς της Αναπληρώτριας Διευθύνουσας ΣυμβούλουΟυρανίας Αικατερινάρη (…αριστερά, στην φωτό εννοούμε),   η ΔΕΗ ΑΕ προχωρά σε επαχθή  για την Επιχείριση  συμφωνία – πακέτο με Ομάδα Τραπεζών, προσφέροντας ενισχυμένο τραπεζικό επιτόκιο με τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 795 εκ. ευρώ  που λήγουν μέχρι τον Ιούνιο 2013. Την ομάδα των τραπεζών αποτελούν η ΕΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  ΠΕΙΡΑΙΩΣ- ΑΤΕ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, EUROBANK και ALPHA BANK που προσεγγίστηκαν από δικηγορικό γραφείο της Αθήνας που επέλεξε η κα Αικατερινάρη (με ποιές διαδικασίες;). Η πλέον ευνοημένη από την συμφωνία αυτή είναι η EUROBANK, στην οποία η κα Αικατερινάρη εργάστηκε ως τραπεζικό  στέλεχος πριν αναλάβει στη ΔΕΗ, με νέο spread 7,25% από 4,80% !!!  Το ALL IN SPREAD είναι 7,75% με την αμοιβή  έκδοσης 0,5%  (βλ. Πίνακα)

Θα επακολουθήσει νεώτερη συμφωνία για την αναχρηματοδότηση  του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χρέους της ΔΕΗ ΑΕ κατόπιν διαπραγματεύσεων που διεξάγει το δικηγορικό γραφείο (της επιλογής;;) της κας Αικατερινάρη, της οποίας η θητεία στην ΔΕΗ ΑΕ  ανανεώθηκε πρόσφατα.

Η κα Ουρανία Αικατερινάρη  είναι η θυγατέρα της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξυροτύρη και  βραβεύτηκε το 2010 από το  Women’s Forum for the Economy and Society  ως νέο ανερχόμενο αστέρι στον Τραπεζικό Τομέα. 
• Rania Ekaterinari, 38, Greece, Deputy CEO, Public Power Corporation S.A., responsible for Finance, Human Resources & Organization. She is also Deputy Chairman of the Energy Committee of the Technical Chamber of Greece. Previously, Ekaterinari spent more than 10 years in corporate & investment banking at Deutsche Bank, BNP Paribas and Eurobank EFG.