Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ: ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει καταστήσει την Ρωσία την ισχυρότερη πλέον οικονομία του κόσμου: με δηλώσεις του προειδοποιεί για την κατάχρηση του μονοπωλίου του δολαρίου από τις Η.Π.Αισχυροποιώντας την θέση της Ρωσίας ως υπερδύναμη στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, ενώ με τις πράξεις του ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη την δυναμική της ρωσικής οικονομίας.

Υπό την Προεδρεία Πούτιν, η Ρωσία αποτελεί την μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2012 έδειξαν την Ρωσία να παράγει καθημερινά την ποσότητα-ρεκόρ των 10,503 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου με την μέση ημερήσια παραγωγή για το 2012 να μετράται από το Υπουργείο Ενέργειας στα 10,37 εκατομμύρια βαρέλια.

Πλέον ο Πούτιν έχει καταστήσει την Ρωσία τον μεγαλύτερο παγκόσμιο παίχτη στην αγορά χρυσού: Η Κεντρική Τράπεζα έχει προσθέσει 570 μετρικούς τόνους χρυσού την τελευταία δεκαετία, με την δεύτερη στην κατάταξη Κίνα να έχει αγοράσει κατά το ίδιο χρονικό διάστημα περίπου 1/4 μικρότερες ποσότητες, σύμφωνα με δεδομένα έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που συγκέντρωσε το Bloomberg και σας παρουσιάζουμε στο pentapostagma.gr.

Σύμφωνα με τον Evgeny Fedorov, βουλευτή του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας: "όσο μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού διαθέτει μία χώρα τόσο μεγαλύτερη εθνική κυριαρχία και νομισματική "αυτάρκεια" αποκτά σε περίπτωση που καταρρεύσει το δολάριο, το ευρώ, η λίρα Αγγλίας ή οποιοδήποτε άλλο αποθεματικό νόμισμα''. 

Ας δουν πολύ προσεκτικά αυτά τα δεδομένα όσοι προσπαθούν να εκδιώξουν τις ρωσικές επενδύσεις από την Ελλάδα, προτιμώντας τον γίγαντα με τα πήλινα πόδια που ονομάζεται Η.Π.Α. Ο Πούτιν κατάφερε πλέον, ως μία από τις πλέον επιτυχημένες πολιτικές προσωπικότητες των τελευταίων ετών, να καταστήσει την χώρα του μία παγκόσμια υπερδύναμη με ακλόνητη εθνική κυριαρχία...
http://www.agioritikovima.gr/diethni/16530-i-r%CE%BFia-dialuei