Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τα Ιμια έγιναν Καρντάκ σε “Ελληνικό” χάρτη με τη νήσο Καλόλιμνο…!

Από το χάρτη της κατοικημένου νήσου Καλόλιμνου στην Ελληνική WikipediaΘα προτιμούσα να έκανα διαδικτυακό μάθημα στις ΕΔ για τα “αόρατα” υλικά, για να μη αγοράσουν ότι σκατά νάναι και να μη τους ακούν οι “άλλοι” και γελάνε, όπως εγώ. Πρώτα όμως πρέπει να καλυφθεί το κενό σωστής πληροφόρησης εκεί που δεν μπορεί να υπάρξει... Από μια παρουσίαση μου θα γινόταν αντιληπτό γιατί το Ρωσικό Τ-50 είναι κατώτερο απο το F35, όπως και το F35 από το Β-2 Spirit. Ενας όπως εγώ ξέρει που να κοιτάξει. Aλλά, σε ένα κράτος τρύπιο και σάπιο, στο οποίο κανένας δεν φυλάει Θερμοπύλες πλήν των δικών του τίποτα δημιουργικό  δεν έχει νόημα.
Είναι και λαμάκες οι άνθρωποι. Οταν είναι για φαγητό και μίζες συναθροίζονται σε κάτι “Ρώσικα” συνέδρια, κάνοντας αγώνες ιδεών, πατριωτισμού και business. Tι να … απο δαύτους. Πιο εύκολα τους πιάνεις στον ύπνο παρά στο ξύπνιο.
Τι να τις κάνεις ρε Κ. τις ομάδες Δέλτα άμα είσαι τόσο ανοικτομάτης και τρελαίνεσαι να κάνεις δηλώσεις; Μιλάνε ρε οι άντρες;
Σήμερα έπεσε το μάτι μου στην Καλόλiμνο (Ελληνική Wikipedia) εξ αφορμής της παρατήρησης του Συριζαίου Θεοδωρίδη, που είπε ότι τα Ιμια ευρίσκονται κοντύτερα στις Τουρκικές ακτές από ότι στις Ελληνικές. Οπτικά και μόνο παρατηρεί κανείς στο διπλανό χάρτη που ελήφθη απο την Ελληνική  Wikipedia, ότι αυτό είναι ψευδές.
Τα Ιμια είναι κοντύτερα στη κατοικημένη νήσο Καλόλιμνο μέλος των Δωδεκανήσων, από ότι στις Τουρκικές ακτές (κάνετε κλίκ στο χάρτη). To γιατί το είπε, θέλει ψυχανάλυση.
Ενα άλλο θέμα που κάνει εντύπωση είναι πώς και γιατί στο χάρτη αυτό, τα μικρά νησιά Ιμια ονομάζονται απο τον Ελληνα συγγραφέα του άρθρου Καρντάκ.
Στο υπ.Εξωτερικών δεν υπάρχουν “συνεργεία” να διορθώνουν αυτά τα θέματα στο διαδίκτυο; Αυτοί εκεί μέσα, με ποιούς είναι; Δημοσιογράφους δεν έχουν; Η ερώτηση είναι καθαρά φιλοσοφική και δεν αφορά την ΕΥΠ που ασχολείται με CD, στα οποία δεν κρατάει αντίγραφα…

Μια ακόμη “άποψη”, που μπορεί να εκληφθεί σαν μειοδοσία όποιου την στηρίζει…

Παρατηρείστε την υπογραμμισμένη με κόκκινο χρώμα φράση. Αυτό που λέει είναι λάθος, γιατί τα Ιμια είναι τα νησιά τα πλησιέστερα στην ακτή της Τουρκίας. Το γιατί θα το καταλάβετε στη συνέχεια του κειμένου. Εννοια “βραχονησίδας” δεν υπάρχει στο Νόμο της Θάλασσας του OHE (διαβάστε τον εδώ στα Αγγλικά, γιατί στα Ελληνικά δεν τον βρήκα ενώ θα έπρεπε…).
Η σωστή φράση είναι “H συνοριακή γραμμή των χωρικών υδάτων διέρχεται απο το μέσον, της μεταξύ της πλησιεστέρας στην Τουρκία νησίδας των Ιμίων και της πλησιέστερης Τουρκικής ακτής απόστασης”.
Αν στο υπ. Εξωτερικών δεν ξέρουν να χαράσσουν χωρικά ύδατα να ψάξουν για άλλη δουλειά με λιγότερες ευθύνες…

Τρείς σημαντικές παρατηρήσεις για την ανακήρυξη της ΑΟΖ που αφορούν και τη Τουρκία

Θα σας αναφέρω στη συνέχεια, τρία πολύ σημαντικά πράγματα που αφορούν την ανακήρυξη και τις συζητήσεις που γίνονται για τηνΕλληνική ΑΟΖ.
1) Ο ορισμός του τι σημαίνει “υφαλοκρηπίδα” και “ΑΟΖ” δίνεται μόνο μέσα στο Νόμο της Θάλασσας του OHE, τον οποίο η Τουρκία δεν έχει ψηφίσει. Αρα,
η Τουρκία δεν μπορεί να ανακηρύξει ΑΟΖ εκτός αν δώσει άλλο ορισμό απο τον διεθνώς αποδεκτό για ΑΟΖ.
Αν η Τουρκία ανακηρύξει ΑΟΖ χωρίς να έχει επικυρώσει το Νόμο της Θάλασσας θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία με την οποία δεν βλέπω να μπορεί να μπεί στην ΕΕ. Πρώτα ψηφίζεις και μετά ανακηρύσσεις ΑΟΖ, για να ξέρεις γιατί μιλάς…
2)  Σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας “νησίδες” και “βραχονησίδες” δεν υπάρχουνΕίναι Ελληνικές εφευρέσεις…!Υπάρχουν μόνο “νησιά” και βράχοι. Τα “νησιά” καθορίζονται από το αν δεν τα υπερκαλύπτει στο εικοσιτετράωρο η επιφάνεια της θάλασσας, που ανεβοκατεβαίνει. Οτι δεν είναι νησί είναι βράχος.  ΑΟΖ έχουν μόνο τα νησιά που μπορούν να επιδείξουν οικονομική δραστηριότητα.  Τα Ιμια είναι Ελληνικά νησιά και έχουν τα δικά τους χωρικά ύδατα. Με το Νόμο της Θάλασσας είναι πλέον νησιά.
3) Η ΑΟΖ υπερκαλύπτει και δίνει μεγαλύτερο ζωτικό χώρο στην Ελλάδα από ότι θα δώσει η συζήτηση, που γίνεται επί χρόνια με την Τουρκία με βάση την υφαλοκρηπίδα. Και στις δύο περιπτώσεις η χάραξη των συνόρων με την αρχή της μέσης γραμμής προυποθέτει να  ληφθούν υπόψη όσες συμφωνίες Ελλάδας και Τουρκίας έχουν υπογραφεί (βλέπετε εδώ και εδώ για να καταλάβετε).
Οπως θα έχετε παρατηρήσει, τα “συνεργεία” στήριξης της ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ μέσω των ΜΜΕ “ξεχνούν” την ύπαρξη των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τη Τουρκία, την Ιταλία και άλλες χώρες. Aυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μικραίνει το μέγεθος της Ελληνικής ΑΟΖ.  Εγώ όμως, δεν το ξεχνώ. Ελέφαντας και κροταλίας…
Πρώτα λαμβάνονται υπόψη οι διεθνείς συνθήκες, που καθορίζουν τα σύνορα της Ελλάδας και μετά εφαρμόζεται η αρχή της μέσης γραμμής για τον καθορισμό της ΑΟΖ.
Αυτό είναι το σωστό.  Αυτό να το βάλετε καλά μέσα στο κεφάλι σας γιατί στο μέλλον θα υπάρξουν ατοπήματα και πρέπει να ξέρετε “απο πού κλάνει το μπαρμπούνι…”

Μνήμη, ΣΥΡΙΖΑ και “άλλα”

Οπως θα έχετε παρατηρήσει, ΟΛΑ τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής παρουσιάζουν συνεχώς πρόβλημα αβλεψίας, βαρυκοίας και μνήμης σε όσα προανέφερα και τα οποία ακόμη και μια κοινή οικοκυρά μπορεί να αντιληφθεί στην Ιαπωνία...  Μετά την υπογραφή της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές, δεν ξέρω αν έχει μείνει τίποτα ακόμη να κατεβάσουν οι πατριώτες και οι διεθνιστές… της “Ελληνικής" Βουλής. Πολύ μεγάλα ήταν τα παραμύθια που ακούστηκαν και έφαγαν όλα τα κόμματα στη Βουλή για τοναναγκαστικό νόμο, τα οποία ξεχάστηκαν σε μια ώρα με τη “βόμβα” για το USB με τα σχέδια του “αμυντικού δόγματος της χώρας” του Βενιζέλου πού έχει στο σπίτι του.
Το ΣΥΡΙΖΑ χάνει συνέχεια λάδια. Στο μεταναστευτικό, στο ψευτοαριστερό, στο Μακεδονικό και στα Ιμια έχει χάσει τη μπάλα ενώ το ταξείδι  του Τσίπρα στις ΗΠΑ ήταν λάθος. Δεν ξέρω ποιός συμβουλεύει τον Τσίπρα αλλά η εποχή του Μεταξουργείου δεν περνάει πιά.
Εγώ είμαι από άλλο χωριό, στο οποίο “τεχνοκράτες” δεν είναι oi οικονομολόγοi αλλά αυτοί που ξέρουν τί έιναι τεχνολογία, αυτή που λείπει απο τη χώρα μαζί με τα μυαλά που κάηκαν.
ΥΓ. Η Αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνει στην περιοχή του Περσικού Κόλπου μόνο ένα αεροπλανοφόρο για λόγους οικονομίας αντί για τα συνήθως δύο. Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί φοβήθηκαν μήπως τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα τους βυθιστούν (πυρηνοκίνητα και οικονομία δεν πάει…). Τώρα τελευταία έχουν βγεί κάτι περίεργοι πύραυλοι σε κυκλοφορία. “Φύλαγε τα ρούχα σου“ λένε. Με εννοείτε;