Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»

Επιμέλεια: Μάνος Χατζηγιάννης 

Καλεσμένος στην εκπομπή του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στην ΕΤ3, βρέθηκε χθες βράδυ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις σχέσεις με την Εκκλησία συνεχίζοντας την προσπάθεια εναγκαλισμού μαζί της και λέγοντας πως Αριστερά και Εκκλησία είναι δύο χώροι που κινούνται παράλληλα. Ζήτησε τη συνεργασία της για να βρεθούν μαζί-όπως είπε-δίπλα στον άνθρωπο, ενώδιευκρίνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνοδοιπόρος με την Εκκλησία αυτή που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα. 
Κατά τα λοιπά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τις εκλογές, τους αγρότες, τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και την εν γένει εικόνα του δημοσίου τομέα.

Για την Εκκλησία

«Η σύγχρονη ιστορία των πιο σημαντικών στιγμών του λαϊκού κινήματος και του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στον τόπο μας  έχει στιγματιστεί από τη σύμπραξη του λαϊκού κλήρου με τους αντάρτες και τους πολίτες εκείνους  που συμμετείχαν στη διαδικασία του αγώνα για την απελευθέρωση. Η πρόταση του κ. Κουράκη ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά προτάσεων που ακούστηκαν στο συνέδριο που έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Εκκλησία και Αριστερά», είπε στη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: 
«Ήταν πολύ ενδιαφέρον συνέδριο διότι ασχολήθηκε με δυο χώρους που κινούνται παράλληλα. Με διαφορετική κοσμοθεωρία και ιδεολογική θωράκιση, αλλά με κοινό παρονομαστή την αγάπη για τον άνθρωπο. Βρισκόμαστε σήμερα σε μια περίοδο που αν θέλετε αυτός ο παρονομαστής μπορεί να ενώσει ευρύτερες δυνάμεις όχι μόνο την Αριστερά και την Εκκλησία. Την Εκκλησία αυτή που δεν κάνει διακρίσεις φυλετικού χαρακτήρα, δεν κοιτάει όπως οι «μάγκες» της Χρυσής Αυγής που αποτελούν όνειδος  για αυτή τη χώρα. Δεν κάνουν διάκριση για το αν είσαι μετανάστης ή είσαι Έλληνας διότι αυτός που έχει την ανάγκη είναι άνθρωπος πάνω από όλα».

Επίσης ο πρόερδος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως αυτό το έργο είναι σημαντικό και «εμείς ως κόμμα, ως παράταξη και ως πολίτες ενεργοί που μας ενδιαφέρει να σταθούμε δίπλα στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη αυτό το έργο θα πρέπει να το συνδράμουμε αλλά και να συνεργαστούμε. Έχουμε ήδη συγκροτήσει εκατοντάδες δομές σε όλη τη χώρα υπάρχουν παντού σε όλη τη χώρα δομές που βρίσκονται δίπλα στον άνθρωπο και αυτές οι δομές θα πρέπει να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες που έχει η Εκκλησία ή άλλοι φορείς διότι το πιο σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να σταθούμε  σε αυτόν που έχει την περισσότερη ανάγκη, να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση».

Για το λαό

Οσον αφορά τα πολιτικά θέματα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο λαός επιβάλλει τις εκλογές και επίσης πως οι πολίτες ξέρουν ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τα αλλάξει όλα με ένα ραβδάκι ούτε ότι θα τρώμε όλοι με χρυσά κουτάλια. Επισήμανε πάντως πως στόχος του κόμματός του είναι να διαφέρει από όλα τα προηγούμενα πολιτικά πρότυπα.
Δεν έχασε μάλιστα, την ευκαιρία να εκφράσει και το όραμα του για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως στο μέλλονθα ήθελε το κόμμα του να αποτελεί ένα χώρο, ανοιχτό στην άλλη άποψη. «Εμείς δεν διαγράφουμε τη διαφορετική άποψη, αλλά στα ζητήματα ηθικής αξίας, όσο ψηλά και να βρίσκονται αυτοί που θα τα διαπράξουν, θα βρεθούν εκτός τρένου».

http://www.agioritikovima.gr/politika/16704-tipras-en%CE%BFmen