Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ B.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ:"ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!"

Συνέντευξη στη Στέλλα Μεϊμάρη

Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου μιλάει αποκλειστικά στο«Αγιορείτικο Βήμα», υπογραμμίζοντας ότι "θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης".

"Ο Βασίλης πιστεύει βαθιά στο Θεό, γι’ αυτό και όλες οι ενέργειες του ήταν πάντα με το σταυρό στο χέρι", τονίζει.

Η αγαπημένη σύζυγος του πρώην δημάρχου της Θεσσαλονίκηςπέρασε για δεύτερη μέρα σήμερα το κατώφλι της φυλακής Διαβατών για να επισκεφτεί τον ισοβίτη πλέον άντρα της. Η ίδια δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει πως το στήριγμα της όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκε εν μία νυχτί πίσω από τα κάγκελα.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αρραβωνιάστηκε τη συμφοιτήτριά του Ελένη Σωτηριάδου όταν ακόμα σπούδαζαν και οι δύο στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά τον γάμο τους άνοιξαν μαζί ιατρείο, αλλά από τότε που ο ίδιος έβαλε πλώρη για την πολιτική, η ίδια αφοσιώθηκε ενεργά σε μια άλλη μεγάλη αγάπη της, τη φιλανθρωπία.

"Πρόκειται για μια άδικη και εξοντωτική απόφαση. Ο Βασίλης δεν θα καταδεχόταν ποτέ να ακουμπήσει δεκάρα από ξένα χρήματα", είναι τα πρώτα λόγια που μου λέει, μόλις την ρωτάω να μας σχολιάσει την ισόβια κάθειρξη του συζύγου της.

Και τότε πως φτάσαμε ως εδώ;

H Ελένη Παπαγεωργοπούλου είναι καταπέλτης:

"Μια καθαρά πολιτική δίκη, σωρεία δικαστικών παρατυπιών και μια τραγική απόφαση. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο, πέραν των όσων είπε ο υπεξαιρέτης. Είναι δυνατόν να μην του αναγνωρίστηκε ούτε καν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου; Ένας άνθρωπος, που επί 17 χρόνια υπήρξε βουλευτής και δόξασε την Ελλάδα, έγινε ξαφνικά ο αποδιοπομπαίος τράγος μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη".

Για τη σχέση του πρώην Δημάρχου με το Θεό, η Ελένη Παπαγεωργοπούλου μας λέει χαρακτηριστικά:

"Ο Βασίλης πιστεύει βαθιά στο Θεό, γι’ αυτό και όλες οι ενέργειες του ήταν πάντα με το σταυρό στο χέρι.Τρέφει απεριόριστο σεβασμό για την Εκκλησία και το Άγιο Όρος, το οποίο μάλιστα επισκεπτόταν συχνά.

Σας θυμίζω ότι είχε παραχωρήσει στο Άγιο Όρος ένα διατηρητέο κτήριο στην Εγνατία Οδό, το οποίο είχε μετατραπεί σε “Αγιορείτικη Εστία”, που έκανε σημαντικές εκδόσεις και ανάλογο έργο.

Όταν, μάλιστα, έληξε η θητεία του ως Δήμαρχος, το Άγιο Όρος τον τίμησε για την πνευματική προσφορά του με την ύψιστη τιμή της απονομής ενός αναμνηστικού μεταλλίου,  το οποίο είχε να απονεμηθεί σε κάποιον από το 1965".

Όσο για το τι περιμένει από εδώ και πέρα, η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου δεν φαίνεται και πολύ αισιόδοξη, δηλώνοντας στο «Αγιορείτικο Βήμα»:

"Θα ασκήσουμε έφεση. Αλλά να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν ελπίζω σε κάτι. Ο ίδιος είναι σε πολύ άσκημη ψυχολογική κατάσταση μέσα στη φυλακή. Και εγώ δεν έχω πλέον καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη"
http://www.agioritikovima.gr/arthra/17376-i-suzugos-tou