Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δυο οι προσφορές για τον ΟΠΑΠ



20130417-215718.jpgΔυο προσφορές κατατέθηκαν για την εξαγορά του ΟΠΑΠ. Αναλυτικότερα προσφορά κατέθεσε σχήμα υπό την Emma Delta, ενώ η δεύτερη προσφορά κατατέθηκε από το Third Point.
H Emma Delta Ltd., είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Management Ltd. με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).
Από την πλευρά του το Third Point έχει δείξει το τελευταίο χρόνο ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Έβγαλε 500 εκατ. δολάρια κέρδος το 2012 στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί να φύγει από την ευρωζώνη, καθώς είχε αγοράσει πολλά ελληνικά ομόλογα το καλοκαίρι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ένα νέο hedge fund που θα επικεντρώνεται στην αγορά ελληνικών assets.
H κεφαλαιοποίηση του ΟΠΑΠ ανέρχεται στα 2,108 δισ. ευρώ, ενώ η μετοχή υποχώρησε σήμερα κατά 5,44%, στα 6,61 ευρώ.
Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοινώνει ότι οι παρακάτω υποψήφιοι υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)»:
α) Emma Delta
β) Third Point
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών, σε συνέχεια εισήγησης των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων.
Στην ίδια συνεδρίαση, το ΔΣ θα αποσφραγίσει τις οικονομικές προσφορές των έγκυρων υποψηφίων και θα κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.