Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΣΧΑΣ ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΙΩΠΑ ...!!!



Παρέμβαση της Μόσχας καταγράφηκε πριν λίγο στην υπόθεση της απαγωγής των δύο μητροπολιτών στην Συρία με έκκληση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς την παγκόσμια κοινότητα να ενωθεί για την απελευθέρωση των δύο ιερέων.

Ο Ελληνορθόδοξος Παύλος και ο Συρο-ορθόδοξος Γρηγόριος Yohanna Ibrahim απήχθησαν χθες στη Συρία, απηύθυνε σήμερα ενώ η ελληνική Εκκλησία που μόλις πρόσφατα αποδύθηκε σε αγώνα υπεράσπισης των Μπαγκλαντεσιανών λαθρομεταναστών στης Μανωλάδας, ακόμα σιωπά!

«Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα να ενωθεί για την ανεύρεση των ιεραρχών και την επιστροφή τους στις εκκλησίες τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Καλούμε τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές που διεκδικούν την εξουσία, διότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία δεν αποτελεί εμφύλιο πόλεμο, αλλά απόπειρα για την ανατροπή του καθεστώτος με τη βοήθεια εξωτερικής δύναμης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Λαμβάνουμε αυτήν τη στιγμή μέτρα για να μάθουμε πού βρίσκονται, για να τους βοηθήσουμε και να τους απελευθερώσουμε το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μητροπολίτης Ιλαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti.

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία καλεί επίσης τις αρχές της Συρίας να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν για την ανεύρεση των ιεραρχών.

H παρέμβαση της Μόσχας διά του Πατριαρχείου, είναι απλά "αυτό που φαίνεται", καθώς ήδη οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για την απελευθέρωσή τους, κατ'αρχήν παρέχοντας πληροφορίες στις δυτικές υπηρεσίες για το που βρίσκονται οι απαγωγείς.

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ έπεσαν στα χέρια «τρομοκρατικής ομάδας», ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή, στην επαρχία του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, μετέδωσε χθες το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, αλλά όπως πρώτο μετέδωσε το defencenet.gr, επρόκειτο για Τσετσένους μισθοφόρους που έχουν περάσει μέσα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή έχουν αφιχθεί τους τελευταίους οκτώ μήνες από την Τουρκία περίπου 1500 Τσετσένοι μισθοφόροι (Muhajireen Brigade), με ηγέτη τον Αμπού Ομάρ (φωτό, με την κόκκινη γενειάδα), οι οποίοι προβαίνουν και στα χειρότερα εγκλήματα κατά των Ελληνορθοδόξων Σύρων.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του συρορθόδοξου αντικαθεστωτικού Αμπντουλαχάντ Στέιφο, ο οποίος ανήκει στον Εθνικό Συριακό Συνασπισμό και επιβεβαίωσε την απαγωγή, ο Μητροπολίτης Ιμπραχίμ είχε μεταβεί στην περιοχή η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών για να παραλάβει τον Μητροπολίτη Παύλο, ο οποίος είχε μόλις διασχίσει τα τουρκο-συριακά σύνορα.

Οι δύο Μητροπολίτες απήχθησαν στον δρόμο που συνδέει το συνοριακό πέρασμα του Μπαμπ αλ Χάουα με το Χαλέπι, στο χωριό Κφαρ Ντάελ.