Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κουίζ: Ποιος ήταν ομιλητής στο βιβλίο του Πρετεντέρη κάνοντας και “βαρύγδουπη” δήλωση;


20130404-223848.jpgΕλάτε που δεν καταλάβατε.. Μα ο Υπουργός Οικονομικών που έχει επωμισθεί τη δουλειά να “διαπραγματεύεται” με την τρόικα. Μάλιστα, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Πρετεντέρη είπε ότι τα πράγματα ..είναι δύσκολα! Αλήθεια, η τρόικα γιατί δεν πήγε στην παρουσίαση; Αλληλουποστήριξη λέγεται αυτό…
“Η διαπραγμάτευση για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις παραμένει πολύ δύσκολη, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Όταν λέει δύσκολα, εννοεί ότι η τρόικα δεν δέχεται να πουν από τώρα ότι τα έχουν βρει και πρέπει να φανεί ότι δίνεται μάχη;
Πάντως για να τα λένε όλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα κατόρθωσε τελικά να σταθεί στα πόδια της και διαπραγματεύτηκε όσο μπορούσε καλύτερα, δεδομένων των δυσκολιών. «Η Ελλάδα δεν έγινε Ιφιγένεια – ευτυχώς – αλλά η μαμή της ιστορίας. Λόγω της Ελλάδας άρχισε η Ευρωζώνη να απόκτα βασικά στοιχεία αντιμετώπισης κρίσεων», επεσήμανε.
Aναφερόμενος στη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο υπουργός υπογράμμισε: «Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες. Χθες, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Έδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό».
Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ενώ κατηγόρησε ότι ψεύδονται όσοι λένε το αντίθετο. «Βγάζουμε τη χώρα από τη σκοτεινότερη ίσως περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της».