Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η «αλληλέγγυοι» εταίροι ληστεύουν τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες!



Η «αλληλέγγυοι» εταίροι ληστεύουν τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες!
Αν και δεν είχε κανείς την παραμικρή αμφιβολία πως στο βάθος της γερμανικής και της αμερικάνικης «ταμπακιέρας», άρα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ βρίσκονταν τα τιτάνια κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κύπρου, για όποιον αφελή δεν το περίμενε, το ίδιο το μνημόνιο που καλείται να υπογράψει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προβλέπει την …ληστεία των «εταίρων»!
 
Το Μνημόνιο, όπως τελικά φαίνεται, βασίζεται πάνω στα πρότυπα των ελληνικών αντίστοιχων Μνημονίων και δεν αποκλείεται να υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών.
Το κείμενο του Μνημονίου είναι 24 σελίδες και μεταξύ άλλων αφορά την αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%, την αύξηση του φόρου σε τόκους και μερίσματα επί των συναλλαγών στο 30%, καθώς και την αύξηση του συντελεστή του ειδικού φόρου πιστωτικών ιδρυμάτων από 0,11% να 0,15% με 25/60 των εσόδων που προορίζονται για ειδικό λογαριασμό για το ταμείο χρηματοοικονομικής σταθερότητας.
Στην εισαγωγή του μνημονίου το ΔΝΤ επισημαίνει: Μεταξύ 2007 και 2012, η δημοσιονομική ισορροπία επιδεινώθηκε κατά 9% του ΑΕΠ. Αυτή η επιδείνωση προέκυψε από αποτυχημένα έσοδα και συνεχή αύξηση των δημόσιων δαπανών. Κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από λίγο κάτω του 60% στο 90% του ΑΕΠ. Ενδεχόμενες υποχρεώσεις από τον τραπεζικό τομέα μπορούν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα επίπεδα του εν λόγω χρέους.
Μεταξύ άλλων, προβλέπει σχέδιο για τη θέσπιση πλαισίου διαχείρισης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων, περιλαμβανομένης και της δυνατότητας δημιουργίας ενός ταμείου στο οποίο θα καταλήγουν και θα διαχειρίζονται τα δημόσια έσοδα από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου (δεύτερο τρίμηνο 2013).
Με άλλα λόγια, αφού η Γερμανία βάζει «ουσιαστικό» χέρι στην ρευστότητα της Κύπρου, και καταστρέφουν εν μία νυκτί την οικονομία της, στο επόμενο βήμα ζητούν «εγγυήσεις» σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο μαζί με το ΔΝΤ (βλ. Αμερική).
Για όποιον τυχόν βλέπει συνομωσιολογίες ή έχει ακόμα δεύτερη σκέψη, για το ποιά είναι η επιλογή της Κύπρου, δεν έχει παρά να κοιτάξει το θλιβερό κατάντημα της Ελλάδας από τους θλιβερούς πολιτικούς της και τους εξίσου θλιβερούς πολίτες της που κάθονται και ανέχονται, χωρίς να κινητοποιούνται 3 χρόνια τώρα και τι θα σημάνει για το παρόν και το όποιο μέλλον της Κύπρου η ενδεχόμενη υπογραφή ενός τέτοιου μνημονίου.
Πηγή: newsbomb.gr