Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σκάνδαλο γιγαντιαίων διαστάσεων με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, καναλάρχες και “βαρώνους”…



20130516-213030.jpg

…ενδέχεται να κρύβεται πίσω από την υπόθεση της εταιρείας που διαχειριζόταν τον αγωγό μεταφοράς πετρελαίου στα Σκόπια. Μιλάμε για το σκάνδαλο που έφερε στην βουλή ο Πεπόνης και φαινομενικά ήταν μία κλασική υπόθεση απιστίας με υπουργική παρέμβαση υπέρ εταιρείας. Είναι όμως μόνο αυτό;
Ο εμπλεκόμενος υφυπουργός Κουσελάς, στην απάντηση του αναφέρει πως ο αγωγός λειτουργεί κανονικά, άρα μας αφήνει με την εντύπωση ότι όλη η μεταφορά γίνεται μέσω του αγωγού πράγμα που όντως μειώνει τις πιθανότητες λαθρεμπορίου. Είναι όμως έτσι;
Οι πληροφορίες του “Ολυμπία” λοιπόν, λένε πως ο αγωγός, ως δια μαγείας έπειτα από την 
εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, “έκλεισε” την στρόφιγγα με αποτέλεσμα να λειτουργεί με ένα ελάχιστο ποσοστό της δυναμικής του. Ανοίγοντας δηλαδή την κερκόπορτα της μεταφοράς με τα βυτία. Πράγμα που εξηγεί ως ένα βαθμό και το πόρισμα από την εφορία που επιχείρησαν να συγκαλύψουν.
Μα ποιός θα μπορούσε να κάνει τέτοιο πράγμα; Ποιός πανίσχυρος; Άγνωστο. Το ότι η ελεγχόμενη εταιρεία είναι θυγατρική του Λάτση με συμμετοχή κατά 20% της ΠΓΔΜ, μόνο “ισχύ” δεν υποδηλώνει. Μικρομεσαίες καταστάσεις.
Οι πληροφορίες μας λένε επίσης, ότι μεγάλο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, έκανε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ γι’ αυτό το θέμα. Περιέργως, παρότι το θέμα ήταν “Άλφα – Άλφα” για τηλεθέαση, δεν έπαιξε ποτέ. Όπως άλλωστε δεν έπαιξε η είδηση σε κανένα κανάλι, ούτε το όνομα της εταιρειας. Δείτε το θέμα εδώ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΠΕΠΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Ο κύριος Κουσελάς δείχνει να αγνοεί αυτό το γεγονός. Αν όντως δεν το γνωρίζει ή το αποκρύπτει εσκεμμένα, θα έχει την ευκαιρία να το διερευνήσει η δικαιοσύνη.
Ως φαίνεται, έχει πολύ ψωμί.