Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο Καρατζαφέρης, ο Κεφαλογιάννης και το παρασκήνιο για επιστροφή στη ΝΔ


Ο Καρατζαφέρης, ο Κεφαλογιάννης και το παρασκήνιο για επιστροφή στη ΝΔ
Τι συζητούν οι βουλευτές στο εντευκτήριο για το ενδεχόμενο ξχεπιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη εν όψει του συνεδρίου
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Επιστροφή στο «μαντρί», όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, ετοιμάζει ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γιώργος Καρατζαφέρης αλλά με τους δικούς του όρους, γεγονός το οποίο φαίνεται πως προκαλεί εκνευρισμό σε κάποιους αλλά θα δώσει αφορμές για αντιδράσεις κάποιων άλλων στελεχών της Ν.Δ.
Η πληροφορία για την επιστροφή του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη κυκλοφορεί εντόνως τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο μεταξύ των δημοσιογράφων αλλά και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Στα πηγαδάκια που στήθηκαν στη Βουλή στο περιθώριο συνεδριάσεων της Ολομέλειας και άλλων επιτροπών, το θέμα κυριαρχούσε στις συζητήσεις.
Πέρα από τα παραπολιτικά σχόλια και όσα άλλα συζητήθηκαν ξεχωρίζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να συζητεί απευθείας με συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και να έχει επικοινωνήσει με τον κ. Αντώνη Σαμαρά προσωπικώς. Γι' αυτό και όταν δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ρώτησε τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη για το ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Καρατζαφέρη στο κόμμα, εκείνος δήλωσε άγνοια.
Τι παζαρεύεται
Το πολιτικό... «μυστήριο» αφορά στο αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, το οποίο έγκειται στους όρους που έχει θέσει ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ώστε να ανακοινωθεί η επάνοδός του στη Ν.Δ. Κάποιοι έσπευσαν να μεταφέρουν εκτιμήσεις ότι διεκδικεί το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων αλλά αυτό όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να αποτελεί επιθυμία του κ. Καρατζαφέρη.
Πρόσωπα που γνωρίζουν πολύ καλά τι παίζεται στο παρασκήνιο επισημαίνουν στο "Newsbomb.gr" ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει θέσει ως όρο την τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας! Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται μάλιστα και από στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που θεωρούν φυσικό επόμενο «να διατυπωθεί μια τέτοιας υφής πρόταση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ως βάση για οποιαδήποτε εξέλιξη».
Ως εκεί όλα είναι καλά. Μετά αρχίζουν οι... καραμπόλες. Βουλευτές της Ν.Δ. θεωρούν ότι η άγνοια που εξέφρασε ο κ. Κεφαλογιάννης στο ΑΠΕ μπορεί να έχει και χαρακτηριστικά δυσφορίας. Ο γραμματέας φέρεται να είχε διαβεβαιώσεις ότι εκείνος θα ήταν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.
Το... ντόμινο
Σε δεύτερο επίπεδο έχουν αρχίσει να εκφράζονται διάφορες ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις. Ένα πρόσωπο που θεωρείτο «μνηστήρας» της θέσης του επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο ήταν ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος δεν έκρυβε και τη συγκρατημένη ικανοποίησή του στο ενδεχόμενο να διαδεχθεί η κ. Ντόρα Μπακογιάννη την κ. Μαρία Δαμανάκη στο θώκο της Ελληνίδας Επιτρόπου στην Ε.Ε. Η σημερινή επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Μαριέττα Γιαννάκου πιθανώς να χρησιμοποιηθεί στον κομματικό μηχανισμό,παρότι κάνει υποδειγματική δουλειά στο ευρωκοινοβούλιο και θεωρείται ίσως το πιο δυναμικό στέλεχος που έχει να επιδείξει η ομάδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών.
Ο κ. Γιώργος Παπανικολάου είναι ένα ακόμα πρόσωπο που αναμένεται να δοκιμαστεί σε μάχιμη θέση. Αν κι ακούστηκε ότι ενδιαφερόταν να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ. μετά την αποχώρηση του κ. Κεφαλογιάννη, φαίνεται να επικρατούν ωριμότερες σκέψεις όπως να διεκδικήσει κάποιο δήμο στις δημοτικές εκλογές ή να διεκδικήσει έδρα στο υπόλοιπο Αττικής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Δύο από τους παλιότερους βουλευτές της Ν.Δ. μάλιστα εμφανίστηκαν σίγουροι ότι θα αποσυρθεί ο κ. Γιώργος Παπαστάμκος, ενώ για τη θέση του ο κ. Καρατζαφέρης φέρεται να έχει προτείνει ήδη την κ. Νίκη Τζαβέλλα.
Οι πληροφορίες αυτές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν λάβει κανείς υπ' όψιν του ότι σημερινά στελέχη της Ν.Δ. που προέρχονται από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ( ο κ. Μάκης Βορίδης περισσότερο αλλά και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε μικρότερο βαθμό) δεν κρύβουν τη δυσφορία τους χωρίς ωστόσο να την εκφράζουν ανοικτά.
Αν προστεθεί επίσης το γεγονός ότι κορυφαίοι «καραμανλικοί» βουλευτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη καχυποψία αυτές τις εξελίξεις, μάλλον η πορεία ως το συνέδριο θα έχει ενδιαφέρον, παρασκήνιο και καραμπόλες. Παραδοσιακό στέλεχος σχολίασε: «η ΝΔ δεν εγκατέλειψε την παραδοσιακή έδρα της στη Ρηγίλλης για να εγκαταλείψει και το μεσαίο χώρο, την φιλοευρωπαϊκή πολιτική της και το χαρακτήρα που της έδωσε από την ίδρυσή της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής». Αυτό τα λέει όλα.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/308677/o-karatzaferis--o-kefalogiannis-kai-to-paraskinio-gia-epistrofi-sti-nd#ixzz2TcqDpGF8