Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Την «ουρά στα σκέλια» ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το «αντιρατσιστικό».


kouvelis venizelos maximouuuΣε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκαν χθες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μετά το σάλο που ξεσήκωσαν τον τελευταίο καιρό σχετικά με το επονομαζόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο του κ. Ρουπακιώτη. Φήμες ήθελαν το μέγαρο Μαξίμου να τους διαμηνύει πως «όποιος θέλει ας ρίξει την κυβέρνηση».
Μετά από αυτό οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης εξήλθαν από το πρωθυπουργικό γραφείο μεκομμένα τα φτερά. Ενώ αναγκάστηκαν να κάνουν μια εντυπωσιακή πολιτική κυβίστηση, εξαπέλυσαν ενώπιον των καμερών διάφορες «πολιτικές κορώνες» ότι δήθεν το θέμα θα έχει συνέχεια. Ίσως να έπεισαν κάποιους πολιτικά αφελείς. Στην ουσία όμως όλα αυτά σημαίνουν ότι το θέμα οδηγήθηκε μετ’ επαίνων στις καλένδες.
Όσοι απορούν γιατί τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ κόπτεται τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, για κάποιο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ας αναζητήσουν το λόγο σε ένα πρόσφατο άρθρο του κ. Βενιζέλου στην προσωπική του ιστοσελίδα. Εκτίμησή μας είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και προφανώς και η ΔΗΜΑΡ θέλουν να μετατοπίσουν την συντριπτική σε βάρος τους πραγματική διαίρεση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, στην τεχνητή διαίρεση που προσπαθούν να επιβάλουν, μεταξύ του δήθεν των Ελλήνων του «δημοκρατικού τόξου» και των Ελλήνων «φασιστών».
Φυσικά, αν δείξει τέτοιας μορφής ανωριμότητα ο ελληνικός λαός και πέσει στην παγίδα του πολιτικού διχασμού, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να επιβιώσει και να διαιωνιστεί σε βάρος του το ίδιο σάπιο πολιτικό σύστημα.
Πέτρος Χασάπης