Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ…ΑΚΗ “Θα βγουν όλα στη…φόρα”



akis-tsoxatzopoulos-o-anthropos-pou-pistepse-oti-tha-ginotan-vasilias-1-315x236

«Η Βουλή έπρεπε να κάνει πλήρη κοινοβουλευτικό έλεγχο σε όλο το θέμα των υποβρυχίων, κυρίως για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων και τι έχασε από αυτό το Δημόσιο.

Η σύμβαση συνεχιζόταν κανονικά όσο ήμουν εγώ. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Σκάνδαλο είναι μόνο αυτό που λένε για μένα;

Δωροδοκία και ξέπλυμα;

Αλλά θα μιλήσουμε για όλα.

Θα βγουν όλα.

Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι.

Μόνο η αλήθεια βοηθάει», είπε Άκης Τσοχατζόπουλος σε κατ΄ιδίαν συζήτηση με δημοσιογράφους, στο διάλειμμα της δίκης του.

Ο  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμεινε στο αίτημά του να καταθέσουν στη δίκη του όλα τα πρώην μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας που επικύρωσαν τις εισηγήσεις που έκανε ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος.


«Εδώ πρέπει να έρθουν όλοι, να υπάρξει έλεγχος και εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί μέχρι τέλους διότι το θέμα των υπουργών αφορά το σύνολο της υπόθεσης» υποστήριξε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα, το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή.

Ποιο είναι;

Έφεραν μια συγκεκριμένη σύμβαση.

Η σύμβαση για το Σκαραμαγκά όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στο Σκαραμαγκά και συμπαραγωγή με τους Γερμανούς. Αυτό είναι το ζητούμενο εδώ και πολύ καιρό. Και κάνουν όλοι γύρω – γύρω και ψάχνουν είτε δίωξη για δωροδοκία δικιά μου ή ξέπλυμα ή ξέρω γω τι άλλο».

Κατά την άποψη του κ. Τσοχατζόπουλου «το πρόβλημα είναι η έλλειψη συνέχειας στη σύμβαση».

Όπως υποστήριξε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άμυνας: «Η σύμβαση ακυρώθηκε στην πράξη. Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα.

Η μεγάλη ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Ποιοι είναι υπόλογοι, γιατί αυτό το πράγμα δεν έγινε, αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα πριν από τόσο καιρό στη Βουλή.

Δυστυχώς όμως τώρα θα ανοίξουν όλα γιατί μόνο η αλήθεια βοηθάει σε αυτή την κατάσταση».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr