Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πηδάνε από το καράβι ή μου φαίνεται;



Η νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά

Και τώρα, τι θα απογίνουμε χωρίς τον… Φώτη;
Αδιέξοδο πολιτικό και χάος η ψυχή του πολιτικού. Τι άλλο να πει κανείς, όταν ο Βαγγέλης αναλαμβάνει και επίσημα τον ρόλο της πατερίτσας και ο Αντώνης γίνεται ο μέγας κυρίαρχος ενός στημένου παιχνιδιού.


***

Μία ερώτηση στον τρισμέγιστο, στον τιτανοτεράστιο, Αντώνη Σαμαρά:
Πόσο από το Αιγαίο έχει παραμείνει γαλάζιο;


***

Ο Βαγγέλης θα παραμείνει στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν χρειαστεί να μείνει χωρίς… κόμμα!
Η άλλη του επιλογή είναι να αρχίσει να σκέφτεται τον Κορυδαλλό και ένα κελί αρκετά ευρύχωρο.


***

Με αυτές τις εξελίξεις ο Ψαριανός και η Ρεπούση δεν θα υπουργοποιηθούν! Σκατοζωή κι αυτή…! Άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα!


***

Ο Σαμαράς λέει ότι θα κλείσει τετραετία! Εγώ ξέρω ότι έχει κλείσει ήδη θέση για τα… ισόβια!


***

Τελικά μας έκαναν τα τρία δύο. Κατόρθωσαν να διαφωνήσουν ενώ συμφωνούσαν σε όλα! Αν αυτή η κυβέρνηση έπαιζε στο στοίχημα, οι αποδόσεις θα ήταν τεράστιες, αφού όπως είπε και ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς θα καταφέρει να ρίξει και την δική του κυβέρνησή…


***

Ευτυχώς που η χώρα έχει γερή αντιπολίτευση και δεν μπορεί ο Σαμαράς να κάνει ότι του γουστάρει. Ευτυχώς που ο Alexis τον «άραξε στη νομιμότητα» και έχει γλιτώσει η χώρα από τα δεινά.
Σκεφτείτε να μην υπήρχε και ο Alexis… Για σκεφτείτε το…


***

Πριν ένα χρόνο έγιναν εκλογές επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσαν μαζί να αντέξουν το πολιτικό βάρος και να κυβερνήσουν.
Σήμερα και πάλι οι δυό τους, αποφασισμένοι να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν πριν μία εβδομάδα, δηλαδή την συνέχιση και την εφαρμογή των καταστροφικών για την χώρα μέτρων.
Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;
Δείτε την τσέπη σας και θα το καταλάβετε.
Εξάλλου, δημοκρατία έχουμε, οι κυβερνήσεις αποφασίζουν, ακόμη και όταν ξέρουν ότι εκπροσωπούν μία μειονότητα πολιτών που συνεχώς φθίνει.


***

Και μετά το διάλειμμα παραπλάνησης, συνεχίζουμε ακάθεκτοι –και χωρίς τον Φώτη, την Ρεπούση και τον Ψαριανό- τον δρόμο προς τον όλεθρο. 
Εξάλλου, σε αυτόματο πιλότο βρισκόμαστε, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε…;

***

 

 
Το μάθατε - από Αλέξη- ότι οι Γερμανοί δεν είχαν μαυρίσει το σήμα της ΕΡΤ στην κατοχή; Ε άμα τα είχαν καταφέρει θα είχαν κερδίσει και τον πόλεμο, γιατί θα μπορούσαν να ταξιδεύουν στο μέλλον. Μήπως κάποιος να πει στον Alexis ότι στον Β' παγκόσμιο δεν υπήρχε τηλεόραση; Όχι τίποτε άλλο, αλλά σκοπεύει και να... κυβερνήσει τη χώρα!