Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΠΓΔΜ: Υπογράφει για τον South Stream

ΠΓΔΜ: Υπογράφει για τον South Stream
Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα υπογραφεί η συμφωνία για τη διασύνδεση της ΠΓΔΜ στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ζόραν Στάβρεσκι.

«Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβούμε με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι στη Ρωσία και στα τέλη της εβδομάδας, στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, θα υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της 'Μακεδονίας' για τη διασύνδεση της χώρας μας στον South Stream» δήλωσε ο κ. Στάβρεσκι.

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, πριν από μερικές ημέρες, είχε αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει επί του τελικού κειμένου της συμφωνίας και είχε εκφράσει την ικανοποίηση της κυβέρνησης της χώρας του, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη από την εξέλιξη αυτή, καθώς θα ενισχυθεί η ενεργειακή σταθερότητα της ΠΓΔΜ και θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες για φυσικό αέριο.

Ο κ. Στάβρεσκι είχε προσθέσει ότι μία μεικτή εταιρία, στην οποία τα δύο μέρη θα συμμετέχουν ισότιμα, με ποσοστό 50%, θα αναλάβει τη διαχείριση της διακλάδωσης του South Stream προς την ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1106525/pgdm-ypografei-gia-ton-south-stream.html