Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

To ΔΝΤ είπε τώρα όσα δεν απάντησε ο Προβόπουλος στον Παυλόπουλο

To ΔΝΤ είπε τώρα όσα δεν απάντησε ο Προβόπουλος στον Παυλόπουλο
Πλήρης είναι η δικαίωση του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, από τα όσα αποκάλυψε η έκθεση του ΔΝΤ.
Σχεδόν από την αρχή της κρίσης ο κ. Παυλόπουλος είχε προχωρήσει σε σειρά ερωτήσεων προς τους διαδοχικούς υπουργούς οικονομικών και ζητούσε ενημέρωση από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο για το πάρτι των κερδοσκόπων γύρω από τα ομόλογα, την ώρα που τα «όρνεα» του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ κατασπάραζαν το πτώμα της Ελλάδας.
Απάντηση την οποία βεβαίως δεν έλαβε ποτέ και εμμέσως τα ερωτήματα του πρώην υπουργού απαντήθηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, που κάνει λόγια για τρομακτικά λάθη σε βάρος της Ελλάδας, κυρίως εξαιτίας της επιμονής των ισχυρών της Ευρωζώνης που ήθελαν να κερδίσουν χρόνο για να ξεφορτωθούν τα τοξικά ομόλογα, σε βάρος πάντα της χώρας μας.
Ο κ. Παυλόπουλος είχε προχωρήσει και σχετικά πρόσφατα στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε αίτημα κατάθεσης μιας σειράς εγγράφων τα οποία ενδεχομένως θα αποκάλυπταν ποιοι κερδοσκόπησαν με τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου την ώρα που η χώρα «βούλιαζε». Μάλιστα, ζητούσε αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοι ήταν, διαδοχικά, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε αναφέρει, ζητούσε «από τον πίνακα αυτόν και τ' αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ' εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά».
Επιπλέον, ζητούσε για τις τράπεζες της αλλοδαπής να γίνει ομαδοποίηση με βάση τη χώρα της έδρας τους. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στη Βουλή το συγκεκριμένο αίτημα. Ο βουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει την ερώτηση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και επίσης δεν πήρε ποτέ απάντηση. Έτσι, δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία που όχι μόνο θα απαντούσαν με ονόματα ποιοι ήταν οι «οικονομικοί δολοφόνοι» της πατρίδας μας, αλλά ενδεχομένως θα έλυναν τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων ...για τους εγχώριους συνεργάτες τους, για τους «εφιάλτες» και τις «κερκόπορτες»...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/314838/to-dnt-eipe-tora-osa-den-apantise-o-provopoylos-ston-paylopoylo#ixzz2VUr2UamX