Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Στο… χρονοντούλαπο του ΠΑΣΟΚ τα πορίσματα για τα οικονομικά!

ΠΑΣΟΚ
Το Newsbomb έγκαιρα σας είχε ενημερώσει, πως τα πορίσματα των έξι (!) ελεγκτικών εταιριών για την διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου όδευαν, μετά την παράδοσή τους στον σημερινό υπεύθυνο για τα οικονομικά του Κινήματος Ν. Σαλαγιάννη, για παραπομπή στις καλένδες.
 Σε μια τέτοια διαχείριση του σοβαρότατου αυτού θέματος συνηγορούσε το κοινό συμφέρον που έχουν αυτή ειδικά την περίοδο τόσο ο τέως όσο κι ο νυν αρχηγός.
Ο μεν Γιώργος είναι απόλυτα φυσικό να επιθυμεί να μην έρθουν και επίσημα στη δημοσιότητα τα πεπραγμένα των ημερών του γι’ αυτό το μείζον ζήτημα, που είναι συνολικότερα και ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών, στο βαθμό που τα χρήματα που βρίσκονται στα κομματικά ταμεία (και αυτό αφορά όλα τα κόμματα…) προέρχονται είτε απ’ την κρατική επιχορήγηση είτε από δάνεια που έλαβαν τα κόμματα με όρους προκλητικότατους απ’ τις τράπεζες.
Ο Β. Βενιζέλος απ’ τη μεριά του θέλει γι’ αυτή την περίοδο να καταλαγιάσει το όλο θέμα, αφού η δημοσιοποίηση των πορισμάτων θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα δημιουργούσε αξεπέραστα προβλήματα στο ήδη δεινά δοκιμαζόμενο ΠΑΣΟΚ.
Αλλά κάνει επίσης και μια άλλη, υστερόβουλη σκέψη:
Το «κρύψιμο» των πορισμάτων, η μη δημοσιοποίησή τους, καθιστά τον ΓΑΠ όμηρο του Βενιζέλου και τον αποτρέπει από κινήσεις αμφισβήτησης του διαδόχου του, πολύ δε περισσότερο τον αποτρέπει απ’ το να προχωρήσει σε ίδρυση ενός νέου κόμματος, όπως του προτείνουν κάμποσα στελέχη που του έχουν μείνει πιστά (έχουμε επ’ αυτού γράψει και αποκαλύψει σχετικά)!
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην διαχείριση των ταμείων του ΠΑΣΟΚ για την επίμαχη περίοδο εμπλέκονται και στελέχη τα οποία και σήμερα κατέχουν κομματικό ρόλο και είναι και συνεργάτες του σημερινού αρχηγού!


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/327965/sto-hronontoylapo-toy-pasok-ta-porismata-gia-ta-oikonomika#ixzz2ZaYySCqE