Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ο λαός της Βουλγαρίας εξακολουθει να είναι στους δρόμους για να ρίξει τον εκεί Παπαδήμο.

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία
Συνεχίζονται για 43η μέρα οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι στο κέντρο της Σόφιας, έξω από το κτίριο της Βουλγαρικής Βουλής.

Οι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες και πανό φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Ταυτόχρονα έξω από την πρεσβεία των 
ΗΠΑ, στη βουλγαρική πρωτεύουσα συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.
Χθες οι διαδηλωτές που μετέχουν στις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και επιχείρησαν να περικυκλώσουν την πρώην έδρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, που αποτελεί τώρα το κτίριο διοίκησης της Βουλγαρικής Βουλής.
Στα συγκεκριμένα γραφεία και όχι στο κτίριο της Βουλής συνεδρίασαν χθες οι κοινοβουλευτικές επιτροπές, μετά τα επεισόδια το βράδυ της Τρίτης, όταν διαδηλωτές πολιόρκησαν τη Βουλή με αποτέλεσμα να παραμείνουν επί ώρες εγκλωβισμένοι υπουργοί, βουλευτές και υπάλληλοι.
Οι διαδηλωτές φώναζαν «Παραίτηση» στη βουλευτή του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μάγια Μανόλοβα την ώρα που έφευγε από το κτίριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας, Novinite.
Αργότερα οι διαδηλωτές έφθασαν στον συνηθισμένο τόπο διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της Βουλής.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία ξεκίνησαν με αφορμή το διορισμό του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι στην προεδρία της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.
Παρ” ότι ο διορισμός του ανακλήθηκε οι πολίτες συνέχισαν να βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι την οποία κατηγορούν για σχέσεις με την ολιγαρχία.
Η ένταση κορυφώθηκε την περασμένη Τρίτη όταν οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους της Βουλγαρικής Βουλής με αποτέλεσμα να παγιδευθούν στο κτίριο περίπου 100 πολιτικοί, δημοσιογράφοι και μέλη του προσωπικού.