Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σαμαράς: Δεν θα έρθουν νέα μέτρα το Σεπτέμβριο.. Σωστά, αφού τον Οκτώβριο θα έρθει ο προϋπολογισμός!

20130713-183543.jpgΗ συνολική πορεία της Οικονομίας δεν αμφισβητείται “από πουθενά” δηλώνει στο “Πρώτο Θέμα ” ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ενώ υπογραμμίζει πως αποτελεί δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.
Αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο λέγοντας ” γενικώς , το προβλέπουν – μερικοί,μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε”.
Να θυμίσουμε ότι τη λήψη νέων μέτρων την απέκλεισε και ο Στουρνάρας.. Για φέτος. Για του χρόνου μάλλον όχι, αλλά δεν ξέρει δεν απαντά για το 2015-16.
Σημειώνει πως “παλεύει ακόμη για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ για το φόρο πολυτελείας λέει ότι ήλθε ένα χρόνο νωρίτερα για να μην κοπούν συντάξεις και μισθοί στρατιωτικών και για να μην επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος 2 τοις χιλίοις στις επιχειρήσεις.
Επισημαίνει πως “σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000, δηλαδή όπως είπε, το 2% και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι!

Λέει ότι θα συνεργαζόταν και πάλι με τον Φ.Κουβέλη σημειώνοντας ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον αδίκησε και αδίκησε κυρίως τον εαυτό του.