Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ;


Με τις ενέργειες του και λίγο σπρώξιμο από την Μέρκελ, ο Ομπάμα αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο τις διακοπές του για να δεχθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό αφού όλες οι “εργάσιμες” ήταν ρεζερβέ.

Τι έκανε δηλαδή;

Μα έβαλε ταφόπλακα στην ελληνορωσική συνεργασία κρατώντας μακρυά τους Ρώσους από την ΔΕΠΑ.

Υπέγραψε τον ΤΑΡ.

Δέχθηκε ότι του είπε η Τρόικα, επιτρέποντας στον Στουρνάρα να πάρει τα παρανοϊκά μέτρα, ενώ γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να βγουν.

Υπαναχώρησε από την αρχική του απόφαση για εκλογές με πρόσχημα την ΕΡΤ, αφού η Μέρκελ του υποσχέθηκε αμέριστη στήριξη. Και το έκανε.

Σημειολογικά με το νεύμα, αλλά ένα πουλάκι μου είπε ότι πίεσε με κάθε τρόπο τον Ομπάμα για να δεχθεί τον Αντώνη και να μην είναι αχάριστος.

“Εδώ μιλάς μαζί μου ρε κρετίνε”, φέρεται να του είπε στο τηλεφώνημα που είχαν. “Σε πειράζουν τα παραμύθια περί ακροδεξιών στην κυβέρνηση Σαμαρά και δεν σε πειράζω εγώ που είμαι κομμουνιστρια και απόγονος των ναζί; Δύο σε ένα δηλαδή;”

Το επιχείρημα ήταν ατράνταχτο, αλλά για να πάρει και το κατιτις του ο Βαγγέλης που στηριξε την κυβέρνηση, είναι πολύ πιθανό να πατήσει και αυτός το χορτάρι του Λευκού Οίκου.

Η επίσκεψη παντως είναι κανονική. Όχι σαν τα καραγκιοζιλίκια του ΓΑΠ που πήγε ως προσκεκλημένος μαζί με την ομογένεια για την 25η Μαρτίου και έκανε δηλώσεις μόνος του στον κήπο δίπλα στον σκύλο της μαντάμ Ομπάμα που έκανε πιπι του.

Τι θα φέρει τώρα, είναι άλλου παπα ευαγγέλιο. Ελπίζουμε να μην κάνει καμμία εξυπνάδα ο Αντώνης και δεσμευθεί για την Συρία. Θα πέσει σε δύο μήνες και γράφτε το.

Τρολοκράτης