Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

“Εκβιαστές και… Καμπαλέρος” οι Τροϊκανοί λέει η Ντόρα


evepikair_erot6332-thumb-large

Με βαρύτατες εκφράσεις καταφέρθηκε κατά της Τρόικα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλώντας τους δανειστές «εκβιαστές» και καμπαλέρος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην αρμόδια επιτροπή, του πολυνομοσχεδίου που περιέχει τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας για την εκταμίευση της δόσης, η πρώην υπουργός άσκησε δριμεία κριτική και κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων και των αντικειμενικών αξιών αλλά και για τη γενικότερη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Δήλωσε δε ότι θα ψηφίσει μεν το νομοσχέδιο αλλά «με βαριά καρδιά καθώς γνωρίζει ότι η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς εκβιασμού κολλημένη στο τοίχο και αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. Τροϊκανοί) δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα».
Ειδικότερα, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι επί «3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε και αυτό δεν περιποιεί τιμή στο πολιτικό σύστημα».
«Δεν καταλαβαίνω πλέον γιατί η Τρόικα επιμένει σε μια φορολογική πολιτική που δεν φέρνει έσοδα. Τι κερδίζουν αυτοί οι «καμπαλέρος» όταν υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθεί μια φορολογική πολιτική χωρίς αποτέλεσμα;», είπε. Και πρόσθεσε: «Θα περίμενα να έρθει και να ζητήσει συγγνώμη η Τρόικα».
Απευθυνόμενη δε στον κ. Στουρνάρα τον ρώτησε γιατί πρέπει οι πολίτες να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να συμπίπτουν όλα τα «χαράτσια» Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Αναφερόμενη στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων είπε ότι «θα πρέπει να είναι πραγματικές και να μην είναι και αυτές κατ’ εντολή κάποιων άλλων διότι η αγορά ακινήτων έχει καταρρεύσει».
Για την κινητικότητα, η πρώην υπουργός τόνισε: «Θέλω να δω έναν υπάλληλο χαραμοφάη να φεύγει, αλλά δεν θέλω να φύγουν οι άξιοι, εκείνοι που δουλεύουν».
«Πέφτει ο πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων για την αδυναμία και την ανικανότητα του κράτους», τόνισε, ενώ αναφερθείσα στην δημοτική αστυνομία, είπε ότι δυστυχώς ο θεσμός αυτός απαξιώθηκε και δεν ελήφθησαν τα απαιτούμενα θεσμικά μέτρα ώστε να λειτουργήσει στο σύνολό του, εκτιμώντας ότι «αυτά τα στελέχη εντασσόμενα στην ΕΛ.ΑΣ. μέσα σε ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο ως αστυνομικοί της γειτονιάς θα μπορέσουν να αποδώσουν».