Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ; ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΛΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ.

Από τον Γιώργο Δ.

ΤΟ ΤΕΑΑΠΑΕ (ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ), ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ;

Διευθύντρια του ΤΕΑΑΠΑΕ-Ν.Π.Δ.Δ. ήταν επί χρόνια, η σύζυγος του κ. ΤΑΣΟΥ ΜΑΝΤΕΛΗ, κα ΕΦΗ ΜΑΝΤΕΛΗ-ΒΛΑΧΟΥ.

“….η κ. Μαντέλη και το ΔΣ της, το χρέωνεκάθε χρόνο με υπέρογκο αριθμό εξόδων για κατασκηνώσεις των παιδιών των μελών του ταμείου….”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,

http://www.oase.gr/anakoinoseis/kataskinoseis.htm

==ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ-ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ- ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ:

1] ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ (ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ,ΚΛΠ) ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ)
2] ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΚΛΠ.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται το εν λόγω ταμείο; Ας διαβάσουμε το έγκριτο Βήμα:

Μεγάλες μειώσεις συντάξεων στα ταμεία με καθεστώς ΝΠΙΔ

perikopes

Οι συνταξιούχοι όσων ταμείων έμειναν εκτός ΕΤΕΑ και μέχρι τώρα δεν είχαν επιπτώσεις από τις μειώσεις θα δουν σύντομα μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις.
Οι συνταξιούχοι των τεσσάρων ταμείων που μετατράπηκαν σε επαγγελματικά ταμεία ΝΠΙΔ, δηλαδή οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΥΕΤ, του ΤΕΑΑΠΑΕτου ΤΕΑΥΦΕ και του ΤΕΑΠΕΠ θα πάρουν σειρά.
Στις αναλογιστικές μελέτες γίνεται λόγος για μειώσεις από 15% ως και 45% ώστε να καταστούν βιώσιμα.
Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσουν το δρόμο του επαγγελματικού ταμείου ασφαλισμένων στην εμπορία τροφίμων όπου η μείωση ήταν 30% για τα ποσά συντάξεων άνω των 100 ευρώ