Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Χρήστος Παπουτσής: ο άνθρωπος που ήθελε πρωθυπουργό τον Άκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ένα αφιέρωμα του parapolitika.gr στον νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα


Ένα αφιέρωμα του parapolitika.gr στον νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα
"Μυρίζει" ανανέωση η επιλογή του Χρήστου Παπουτσή, ως βιτρίνα της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Το "πουλέν" του Ανδρέα Παπανδρέου, που από γραμματέα της ΠΑΣΠ τον έκανε ευρωβουλευτή, ακολούθησε μέχρι σήμερα μια μεγάλη - σε διάρκεια μόνο- πολιτική καριέρα, που σημαδεύτηκε από την ανοιχτή στήριξη του στον Άκη Τσοχατζόπουλο στο συνέδριο του 1996.
Στις αρχές καλοκαιριού του 1996, ενώ το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για το πιο κρίσιμο συνέδριο της Ιστορίας του, σε μια σύσκεψη κομματικών φίλων του Ακη Τσοχατζόπουλου ο Χρήστος Παπουτσής θα αναρωτηθεί: «Και αν πεθάνει ο πρόεδρος;». «Τι είναι αυτά που λες Χρήστο, είναι δυνατόν να πεθάνει ο Παπανδρέου;», θα του απαντήσει ο Ακης, ο οποίος όμως είχε βρει ήδη έναν στενό συνεργάτη , στην μάχη για την προεδρία και την πρωθυπουργία...
Η επιλογή του Παπουτσή σήμερα σε μια τόσο κορυφαία θέση , έχει εκνευρίσει απίστευτα την κομματική βάση της ΝΔ , που έχει ταυτίσει αυτά τα πρόσωπα με ό, τι χειρότερο πέρασε από την Ελλάδα, με την χαρακτηριστική φράση "πασοκική λαίλαπα"
Χαρακτηριστική είναι μία φωτογραφία που πίσω από τον Παπουτσή ποζάρει με χαμόγελο ο ...Φωτόπουλος, που είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε το φωτογραφικό ρεπορτάζ του parapolitika.gr από το παρελθόν, που δείχνει πόσο βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ο νέος...εκπρόσωπος μας. Να τον χαιρόμαστε!