Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Η μέρα της Παναγίας γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην Τήνο


Η μέρα της Παναγίας γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην Τήνο
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και στην Τήνο η ημέρα της Παναγίας, με την παρουσία πολλών ντόπιων και επισκεπτών

Προσκυνητές από όλες τις ηλικίες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο δρόμο που ενώνει το λιμάνι με τον εκκλησία της Ευαγγελίστριας και ανάμεναν την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από τον ναό και την τελετουργική κάθοδό της στη Χώρα, που θα τους επέτρεπε να περάσουν από κάτω ώστε να λάβουν την ευλογία της.
dscn8169
Παντού κυμμάτιζαν ελληνικές σημαίες καθώς το πλήθος των πιστών συγκεντρωνόταν.
dscn7976

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός συμπαραστατούμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο.
dscn8113

Ακολούθησε η περιφορά της θαυματουργής εικόνας του Ευαγγελισμού από τον ναό προς την χώρα της Τήνου, όπου εκατοντάδες πιστοί ανέμεναν για να προσκυνήσουν.
dscn8082

Υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η εικόνα κατέληξε στην κεντρική εξέδρα της παραλίας, όπου ιεράρχες, οι επικεφαλής των τριών όπλων, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αυτοδιοικητικοί και τοπικοί άρχοντες έψαλαν το «Τη Υπερμάχω», απηύθυναν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συγκεντρωμένους και αποχώρησαν.
dscn8172

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Δείτε τις εικόνες:


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/336250/i-mera-tis-panagias-giortastike-me-lamprotita-stin-tino#ixzz2c3EL992O

http://hfaistos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_7652.html