Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ο Γρηγοράκος οξύνει την αντιπαράθεση για τους δημοσίους υπαλλήλους!

Ο Γρηγοράκος οξύνει την αντιπαράθεση για τους δημοσίους υπαλλήλους!
Συνεχίζει τις παραφωνίες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στους Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη με δήλωση που έστειλε αργά το βράδυ!

Ο θόρυβος για τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν από το 2004 ως το 2009 γίνεται σκόπιμα. Την υποψία αυτή εξέφρασε κυβερνητική πηγή αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επιχειρώντας να απαντήσει στις δημόσιες τοποθετήσεις που έκαναν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, όσο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από χθες.

Αντί να βοηθήσει ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση που προκάλεσε, οξύνει τα πνεύματα. Με το πρόσχημα της «νέας αρχής» ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για τις προσλήψεις και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων επικαλούμενος μάλιστα και στοιχεία που λέγεται πως διακινήθηκαν με nonpaper από «πράσινες» πηγές.

Η νέα ανακοίνωση

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επανέρχεται στο θέμα και γράφει:

«Τα νούμερα μιλάνε και δίνουν απαντήσεις στην κοινωνία. Aλήθεια είναι οι πράξεις και οι αριθμοί.
Η αλήθεια του Προκόπη Παυλόπουλου:
2004: υπηρετούσαν 472.332 υπάλληλοι.
2009: υπηρετούσαν 530.589 υπάλληλοι.
Η αλήθεια του Γιάννη Ραγκούση:
7/3/2004 – 30/6/2009: υπηρετούσαν 865.132 υπάλληλοι.
Η αλήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη:
31/12/2009: υπηρετούσαν 875.907 υπάλληλοι (692.907 τακτικοί & 183.000 μη τακτικοί).
Χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού (29/08/2013): υπηρετούν 679.982 υπάλληλοι (612.414 τακτικοί & 67.568 μη τακτικοί).
Τα στοιχεία του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνονται και από τον Γιάννη Μιχελάκη στις πρόσφατες δηλώσεις του.
Επιτέλους πείτε μας την αλήθεια. Η όλη ιστορία της απογραφής έγινε για να μάθουμε τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων. Με όλο το σεβασμό προς όλους, μιλάω και για τη διάσωση του τόπου και για την ιστορία. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια νέα αρχή. Ας την κάνουμε!»

Μπορεί ο κ. Γρηγοράκος να έχει καλές προθέσεις αλλά όπως λένε οι παλιοί πολιτικοί, ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με «καλές προθέσεις» φαίνεται πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την επιμονή του.

Δυσφορία στους βουλευτές

Ύστερα από την ένταση που προκάλεσε με τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη, τις συσκέψεις και τις αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δείχνει να επιβεβαιώνει βουλευτές της Ν.Δ. που δεν απέκλειαν συντονισμένη ενέργεια να κλονιστεί η συνοχή της κυβέρνησης, ίσως και εν αγνοία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αφορμή για τις υποψίες αυτές δίνει ένα γεγονός. Ο κ. Γρηγοράκος, εφημερίδα γνωστού συγκροτήματος και κάποια ακόμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να επικαλούνται στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει ο κ. Γιάννης Ραγκούσης και σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του είχαν διαρρεύσει σε “nonpaper” κατά τη διάρκεια συντονισμένης επίθεσης για τα έργα και τις ημέρες του κ. Κώστα Καραμανλή στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου υπολόγιζε ότι στο Δημόσιο υπηρετούσαν 865.132 υπάλληλοι από το 2004 ως το 2009. 

Τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε και η πρώτη αντίδραση που ήρθε από τον κ. Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος σχολίασε στο Τwitter: «Όταν κάποιος έχει πάρει φόρα κι αυτογελοιοποιείται, δεν τον σταματά τίποτε. Ειδικά όταν είναι αναπληρωτής υπουργός». Λίγο αργότερα ενημερώθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από στενούς συνεργάτες του. Ήδη από χθες, ο κ. Μητσοτάκης έχει απαντήσει λέγοντας ότι οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004-2009 δεν απηχούν την πραγματικότητα.

Το πρωί και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης διέψευσε τους ισχυρισμούς Γρηγοράκου και σχολίασε επί λέξει ότι «τώρα το κυρίαρχο ζήτημα είναι να διασωθεί ο τόπος και όχι να καθαρογραφεί η Ιστορία». Ίσως ο κ. Γρηγοράκος και οι συνομιλητές του δεν έχουν την ίδια αντίληψη γι’ αυτό επανήλθαν στο θέμα εξακολουθώντας να δίνουν κακή εικόνα για το συντονισμό της κυβέρνησης. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/341118/o-grigorakos-oxynei-tin-antiparathesi-gia-toys-dimosioys-ypalliloys#ixzz2dWlm9KwQ