Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Βίλα σε οφσορ πίσω από το επίδικο δάνειο για το οποίο απολογείται σήμερα ο Ρέστης;


 vresths 2-8-2013
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Γεμάτη με “αμαρτίες” είναι η πολυτελής βίλα του Βίκτωρα Ρέστη στο Λαγονήσι, η οποία βρέθηκε…

στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ που πήρε ο, έγκλειστος σήμερα, εφοπλιστής από την τράπεζα FBB για την αγορά της.

Για το συγκεκριμένο δάνειο, όπως είναι γνωστό, έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Β. Ρέστη και σήμερα, Παρασκευή, πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του directnews.gr, η εν λόγω βίλα βρίσκεται στην περιοχή “Γαλάζια Ακτή” του Λαγονησίου και πωλήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2009 από την οικογένεια του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου στην offshore εταιρεία Lemerex Ltd με έδρα την Κύπρο (Λευκωσία- οδός Κωστάκη Παντελίδη 1).

Από το υπ’ αριθ. 25950 συμβόλαιο που κατατέθηκε στη ΔΟΥ Κρωπίας προκύπτει, ότι η αντικειμενική αξία της βίλας (συνολικής έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων)  ήταν 4.093.000 ευρώ, ενώ η αξία συμβολαίου ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι το πραγματικό τίμημα της αγοραπωλησίας ήταν σχεδόν διπλάσιο της αναγραφομένης στο συμβόλαιο αξίας του ακινήτου, ξεπέρασε, δηλαδή, τα 12.000.000 ευρώ…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη, όπως αποδεικνύεται σήμερα, Βίκτωρα Ρέστη, δεν εμφανίζεται ούτε στο συμβόλαιο ούτε στην εφορία, αλλά ούτε και σε κάποιο έγγραφο δημόσιας αρχής, αφού ως πληρεξούσιοι της κυπριακής offshore εταιρείας φαίνονται ένας δικηγόρος, ένας κατασκευαστής και ένας ιδιωτικός υπάλληλος, τους οποίους χρησιμοποίησε ο εφοπλιστής ως “μπροστινούς”, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του.

Καταπάτησε ένα στρέμμα παραλίας

Σειρά δημοσίων εγγράφων (εκθέσεις αυτοψίας της κτηματικής υπηρεσίας Αν. Αττικής, πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και εκθέσεις ελέγχου) που βρίσκονται στην κατοχή του directnews.gr, καταδεικνύουν ότι η Lemerex- δηλαδή ο Βίκτωρας Ρέστης- “ενσωμάτωσε”, με καταπάτηση, στο συγκεκριμένο ακίνητο, έκταση 1030 τ.μ. παραλίας η οποία προέρχεται από παλαιό αιγιαλό, δηλαδή κτήμα που ανήκει στο Δημόσιο και είναι αναπαλλοτρίωτο σε κάθε περίπτωση.

Μάλιστα, μέσα σ’ αυτή τη δημόσια έκταση, κατά την αυτοψία των αρμοδίων οργάνων διαπιστώθηκαν κατασκευές βοηθητικές της βίλας όπως ράμπες, επέκταση πισίνας, επέκταση γηπέδου μίνι γκολφ, κλπ.

Συγκεκριμένα, το γεγονός αυτό καταγράφεται σε δύο εκθέσεις ελέγχου που πραγματοποίησαν, στην 1η Ιουνίου 2010 και στις 10 Ιανουαρίου 2011, ελεγκτές της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής.

Με βάση αυτές τις εκθέσεις στις 17-1-2011 εκδόθηκε Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής, το οποίο ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει ακόμα εκτελεστεί.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση έχει επιληφθεί και η Δικαιοσύνη, μετά από επώνυμες καταγγελίες πολίτη, που κατέληξαν στην έκδοση του υπ’ αριθ. 416/2013 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Χαρακτηριστικό όμως της συγκάλυψης του πραγματικά υπαιτίου για την καταπάτηση της παραλίας, Βίκτωρα Ρέστη, είναι, ότι σε κανένα από τα ανωτέρω δημόσια έγγραφα δεν αναφέρεται το όνομά του, παρόλο που κατοικούσε εκεί και ως υπεύθυνοι φέρονται “αχυράνθρωποί” του.

Χρειάστηκε να έρθει στην επιφάνεια το επίδικο δάνειο της Lemerex από την FBB για να “πέσουν οι μάσκες” και να αποδειχθεί ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της πολυτελούς βίλας στη “Γαλάζια Ακτή” είναι ο γνωστός εφοπλιστής.

Από το 2009, που αγόρασε τη βίλα, μέχρι και πριν λίγες μέρες, οι αστυνομικές και οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες αυτής της χώρας στάθηκαν ΑΝΙΚΑΝΕΣ να τον εντοπίσουν…