Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ χρέος μας άφησε η γερμανική εταιρία Hochtief!


Την ώρα που ο «μάγος» της Ανάπτυξης πανηγύριζε για το διασυρμό της χώρας, κάποιοι φρόντισαν να απαλλάξουν την Hochtief από τα τέλη καθαριότητας που όφειλε στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας…

Στο ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται το χρέος που άφησε πίσω της η γερμανική εταιρία Hochtief που διαχειρίστηκε το Ελ. Βενιζέλος. Ωστόσο, η κυβέρνηση, πιστή στα πρότυπα της ελληνικής φιλοξενίας, θέλησε να ευχαριστήσει τους Γερμανούς φίλους και εταίρους μας για την παραμονή τους στη χώρα,προσφέροντας τους ως αποχαιρετιστήριο δώρο άλλα 50 εκατ.ευρώ.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της αποχώρησης των Γερμανών και ενώ μεταβίβαζαν εν αγνοία της ελληνικής κυβέρνησης το μερίδιο τους στον καναδικό ασφαλιστικό φορέα Public Sector Pension Investment Board, με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Καλογερόπουλου έγινε δεκτή η προσφυγή της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», με την οποία ακυρώθηκε απόφαση του δημάρχου Σπάτων –Αρτέμιδος που επέβαλε τέλη καθαριότητας άνω των 50 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο κ. Καλογερόπουλος δικαιολόγησε την απόφασή του, ισχυριζόμενος ότι το «το κτιριακό συγκρότημα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών είναι απολύτως αυτάρκες όσον αφορά στις υπηρεσίες καθαριότητας, φωτισμού και κοινής ωφελείας, τις οποίες μάλιστα παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα στους φορείς που στεγάζονται και λειτουργούν στα επιμέρους κτίρια του».

Έτσι, η κυβέρνηση βαδίζοντας σταθερά στο δρόμο της συνταγματικής εκτροπής, όσον αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης Hochtief, ακύρωσε αυθαίρετα ένα ακόμη πρόστιμο που θα δυσαρεστούσε ή θα έφερνε σε δύσκολη θέση τους Γερμανούς.

Εξέλιξη-βόμβα στις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης να εξέλαβε ως «ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών» την πώληση του μεριδίου της Hochtief στο Ελευθέριος Βενιζέλος και ναπανηγύρισε για μία επιτυχία που μόνο ο ίδιος μπόρεσε …να αντιληφθεί, η αλήθεια είναι όμως ότι η εξέλιξη αυτή καθόλου ευχάριστη δεν είναι, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τους Κινέζους, ενόψει μάλιστα και του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Κίνα.

Ο κ. Χατζηδάκης σε πρόσφατες επαφές που είχε με πανίσχυρους κινεζικούς ομίλους που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το Ελ.Βενιζέλος, τους είχε διαβεβαιώσει για την από κοινού πώληση του ποσοστού του Δημοσίου με εκείνου που κατείχε η Hochtief.

Γίνεται σαφές ότι μετά όμως από το πρωτοφανές φιάσκο, η Ελλάδα πηγαίνει τώρα στην Κίνα με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς ανατράπηκαν όλα τα σχέδια και επιπλέον εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά, εξαιτίας της ανεπάρκειας και της υποτακτικότητας των πολιτικών της, αφερέγγυα.

newsbomb

Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2013/08/hochtief.html#ixzz2bBAFMORg
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike