Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν σήμερα, 26/9/1989, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μπακογιάννης!

Σαν σήμερα, 26/9/1989, δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μπακογιάννης!
Η δολοφονία, ήρθε "γάντι" για κάποιους, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις της εποχής! Ο Παύλος Μπακογιάννης, ένας ήπιος επαρχιώτης με πολύ μεγάλη πολιτική κοινωνική και οικονομική κουλτούρα, από φτωχή οικογένεια και με άριστη μέχρι τότε επαγγελματική διαδρομή, φαινόταν, για όσους μπορούσαν και μπορούν ακόμα να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, ότι θα διαδραμάτιζε για τα επόμενα χρόνια σημαντικό ρόλο στην αλλαγή πολιτικής και ... 

κοινωνικής κουλτούρας της Ν.Δ.!
Αυτό που κάποιοι βολεμένοι του τότε συστήματος ονόμασαν "βρώμικο ΄89", ήταν εν πολλοίς δικό του έργο! Αυτό, όμως χαλούσε τα διαχρονικά σχέδια διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, ενός διχασμού στον οποίο το, μέχρι τότε, κυβερνόν κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, είχε στηρίξει την ύπαρξή του, τη μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία και τη λεηλασία του πλούτου του Έλληνα εργαζόμενου και συνταξιούχου από κάποια στελέχη του, όπως αποδεικνύεται περίτρανα τούτες τις μέρες!

Ο πόλεμος εναντίον του από την τότε καθεστηκυία τάξη, ήταν αναπόφευκτος! Και μπήκαν στο σχέδιο όλα τα όπλα που διέθετε η λεγόμενη "Δημοκρατική Παράταξη"!
Πρώτο και καλύτερο, ο "Αυριανισμός"! 'Ο,τι πιο μιαρό, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό έχει παράξει η ελληνική δημοσιογραφία! Έχει κατασυκοφαντήσει χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους της "Δημοκρατικής Παράταξης"! Κανένας πολιτικός του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής δεν είχε τολμήσει να καταδικάσει τις δημοσιογραφικές ακρότητες της "κουρειάδας"! Ούτε αυτός ο "Μεγάλος Τιμονιέρης" Ανδρέας Παπανδρέου!
Αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης του Μπακογιάννη από την Αυριανή και τις άλλες φυλλάδες του λεγόμενου "Δημοκρατικού χώρου", ήταν να στοχοποιηθεί ο Μπακογιάννης από τον 'Επαναστατικό Βραχίωνα" και να δολοφονηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989!
Υπάρχουν στιγμές της ελληνικής ιστορίας για τις οποίες κάποιοι πρέπει να ντρέπονται!
Η μεγαλύτερη ντροπή, όμως ανήκει στο κομμάτι εκείνο του ελληνικού λαού που, εγκλωβισμένο μέσα στην ρουσφετολογική διαπλοκή του ΠΑΣΟΚ, εξαργύρωσε την πολιτική του ελευθερία, αλλοτρίωσε την προσωπικότητα του και υποδουλώθηκε σε ένα κόμμα και του έδωσε τη δύναμη να γίνει ο ολετήρας της Χώρας!
Πιστεύω ότι η Ελλάδα, με τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει κοινωνικό πρόσωπο, να εκσυγχρονίσει τις δομές της και να απαλλαγεί από την πολιτική καμόρα που κυβέρνησε τα τελευταία είκοσι χρόνια!

antiparatheseis
http://gianniotis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3289.html