Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αύξηση 50 ευρώ σε ένστολους, συνταξιούχους! Πανικός από τις δημοσκοπήσεις ή πάμε σε εκλογές;


ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!

Τόσο ετοιμόρροπη είναι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που δεν αντέχει ούτε 2 αρνητικές δημοσκοπήσεις! Από το βράδυ της Τετάρτης, όταν έμαθαν, τις δημοσκοπήσεις που έχουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, πανικοβλήθηκαν. Έβλεπες την κατήφεια σε όλα τα πρόσωπα.
Το πρωί της Πέμπτης έγινε σύσκεψη όπου οι «ψύχραιμοι» έκαναν επί χάρτου σχέδια. Σύμφωνα μεπληροφορίες η «απάντηση» θα είναι στοχευμένες αυξήσεις σε ειδικά κοινά, στα οποία η ΝΔ έχει πρόβλημα, όπως είναι οι ένστολοι και οι συνταξιούχοι.
Υπάρχει ήδη προετοιμασία με την τρόικα να αποδεχθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2013 έχει πρωτογενές πλεόνασμα, η οποία θα οριστικοποιηθεί σε συνεδρίαση του Eurogroup. Στο Μαξίμου, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών, είναι βέβαιοι ότι η συμφωνία έχει κλείσει και θεωρούν ότι μετά την παραδοχή της τρόικας θα λήξει υπέρ της κυβέρνησης η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση σχετικά με το πλεόνασμα.
Στη συνέχεια μέρος του πλεονάσματος αυτού ο Α. Σαμαράς θα το κατευθύνει στους ένστολους και τους συνταξιούχους, εξαγγέλλοντας αυξήσεις της τάξης των 50 ευρώ! Σημείωση: η εξαγγελία αυτή μπορεί να οδηγήσει (υπό προϋποθέσεις) σε εκλογές!