Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή

Μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η Χρυσή Αυγή
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010 κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ελένη Ζαρούλια και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
«Καταθέσαμε φάκελο που στέλνει στη φυλακή στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα και αφορούν φάκελο που βρίσκεται καταχωνιασμένος για χρόνια στα συρτάρια του ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαράς καλύπτει το ΠΑΣΟΚ, για να παραμείνει στην εξουσία» δήλωσε, εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.
Ερωτηθείς δε από δημοσιογράφους αν προτίθεται να παραιτηθεί ο κ. Παππάς απάντησε «θα κάνω το καθήκον μου».
Νωρίτερα ο Ηλίας Κασιδιάρης - κατά την είσοδό του στο κτήριο – δήλωσε ειρωνικά: «Καλημέρα, ήρθαμε να παραδοθούμε».
Τι υποστηρίζουν στη μήνυση
Στη μήνυση οι βουλευτές της ΧΑ τονίζουν ότι:
«Έχει γίνει πανελληνίως γνωστό και απασχόλησε όλα τα δημοσιογραφικά μέσα, η ύπαρξη πορίσματος των πέντε γνωστότερων ιδιωτικών διεθνών ελεγκτικών εταιρειών ορκωτών λογιστών (και πιο συγκεκριμένα των Grant Thorton, Ernst & Young, KpmG, Deloitte και BWS Greece) δια την οικονομική διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από την κοινοβουλευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ δια την περίοδο 2007-2010 εκ του υπαγωγικού συμπεράσματος του οποίου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών αξιόποινων πράξεων από όργανα του ανωτέρω κόμματος. Τα στοιχεία αυτά αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα», οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας».
«Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».
 «Πάρα τη σχετική δημοσιότητα όλων των ανωτέρω επιβαρυντικών στοιχείων, ουδείς δικαστικός λειτουργός ενήργησε τα εκ του νόμου επιβαλλόμενα προς εξέταση της εν λόγω υπόθεσης, το δε σχετικό πόρισμα ώς και σήμερα "αγνοείται", παρέχεται δε έτσι ικανός χρόνος σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εξαλείψουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο, ικανό να αναδείξει την όποια εγκληματική δραστηριότητα».
 Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή όλα αυτά αποτελούν γνωστά γεγονότα στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, «οι οποίες όφειλαν ήδη, ανταποκρινόμενοι στο ρόλο τους, δια των αρμοδίων οργάνων να καλέσουν κάθε σχετικό με την υπόθεση πρόσωπο, καθήκον το οποίο μέχρι και σήμερα παραλείπουν δια λόγους άγνωστους εις ημάς, επειδή δια τη Δικαιοσύνη προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα η εξέταση τόσο σοβαρών υποθέσεων, που μάλιστα αφορούν σε ζητήματα υψίστου δημοσίου συμφέροντος, προκύπτει δε ότι κατά παράβαση της λογικής, εμφανίζεται να αγνοεί τα όσα όλο το Πανελλήνιο έχει πληροφορηθεί».
Για τους λόγους αυτούς καταλήγουν στη μήνυσή του οι βουλευτές της ΧΑ «Θεωρούμε επιβεβλημένο καθήκον μας να σας ανακοινώσουμε τα ως άνω πραγματικά περιστατικά και ως Έλληνες πολίτες αξιώνουμε την άμεση διενέργεια σχετικής εξέτασης των ως άνω καταγγελλομένων, παραπέμποντας σε σχετικά δημοσιεύματα. Την παράλειψη της όποιας εξέτασης θα θεωρήσουμε αξιόποινη συμπεριφορά. Η εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη δεν αποτελεί αυτονόητη αρχή κάθε συντεταγμένης πολιτείας, αλλά εμπεδώνεται μέσα από την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, στους οποίους ως δικαστικά όργανα οφείλεται υπακοή. Σημειώνουμε ότι όποια επιλεκτική διαχείριση της παρούσας αναφοράς ή παρέκκλισης των εκ του νόμου άμεσα οφειλομένων, θα αποτελέσει δι' ημάς συνταγματική εκτροπή και θα αναζητήσουμε όλους τους φυσικούς και ηθικούς ενόχους».
Οι βουλευτές αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τον Άρειο Πάγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν φτάσουν στον Άρειο Πάγο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στο γραφείο της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη βρίσκονταν οι δικηγόροι της οικογένειας του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός και Ανδρέας Τζέλης.
Δείτε την μήνυση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο:
munitanafores2
munitanafores3
Δείτε το βίντεο:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/351217/minysi-kata-toy-pasok-katethese-i-hrysi-aygi#ixzz2g6UxVCcR