Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Τι είναι ο Σημίτης, δηλαδή; Παναγία; Δεν έκανε τίποτε;» Αντώναρος: «Στην κυβέρνηση Καραμανλή πληρώναμε τα δάνεια του “Τσοβόλα δώσ' τα όλα”»


Στην αντεπίθεση περνά το μπλοκ των λεγόμενων «Καραμανλικών» εντός της ΝΔ, μετά τα όσα ακούστηκαν στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για το καταστροφικό έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή από τους πρώην Πρωθυπουργούς, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου. Ο Ευάγγελος Αντώναρος από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, μίλησε την Πέμπτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και μεταξύ άλλων στάθηκε στο περιβάλλον του Σημίτη, αναφερόμενος στους Τσουκάτο και Μαντέλη και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τι είναι ο Σημίτης, δηλαδή; Παναγία; Δεν έκανε τίποτε;».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Αρη Ραβανό και Αργύρη Παπαστάθη, ο εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή υποστήριξε ότι το 2004, όταν η ΝΔ επέστρεψε στην εξουσία, παρέλαβε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με τους δημόσιους υπαλλήλους. «Οταν ήλθαμε στην εξουσία το 2004, βρήκαμε 129 με 130.000 συμβασιούχους-ομήρους, που τους είχε προσλάβει η διακυβέρνηση Σημίτη. Και υπήρχε η δέσμευση από την ΕΕ να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι και δώσαμε μάχη. Ξέρετε πόσοι αποκαταστάθηκαν; 35.000. Και έρχεται τώρα ο κ. Γρηγοράκος και διάφοροι άλλοι απολογητές του απίθανου παρελθόντος να πουν ότι προσλήφθηκαν 850.000 επί διακυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό είναι ψεύδος και αποδεικνύεται από τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων με την απογραφή. Γιατί δεν κάνουμε μια καταγραφή πότε προσλήφθηκαν αυτοί; Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν από το ΠΑΣΟΚ» ισχυρίστηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο Ευ. Αντώναρος επέμεινε επίσης ότι «στη διακυβέρνηση Καραμανλή κληθήκαμε να πληρώσουμε ακόμη και τα δάνεια του "Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα!"».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, σχολίασε τα όσα ειπώθηκαν την Τετάρτη στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. «Η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα προκλήσεις και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε με συναίνεση. Αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε αυτά τα πράγματα να κυκλοφορούν και να δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις όταν κάποιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ – και λυπάμαι που το λέω – προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα απίθανα που έχουν κάνει. Άνθρωποι που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη – και τους θεωρώ αθώους μέχρι να αποδειχθεί τι έχει γίνει – ήταν αυτοί που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ: Τσοχατζόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης. Οι δύο τελευταίοι ήταν στο στενότατο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού. Τι είναι ο Σημίτης, δηλαδή; Παναγία; Δεν έκανε τίποτε;» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο για την κατάσταση της οικονομίας που ξέφυγε από κάθε έλεγχο στα τελευταία χρόνια των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο Ευάγγελος Αντώναρος επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη στον... Γιώργο Παπανδρέου: «Από το 2008 και μετά λέγαμε ότι υπάρχουν θέματα και πρέπει να τα χειριστούμε. Πήραμε 3-4 φορές μέτρα. Δεν ήταν επαρκή; Βεβαίως. Αλλά και την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου 2009, ο Καραμανλής κάλεσε ξεχωριστά, έναν-έναν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους έδωσε ένα σημείωμα με έξι σημεία, εκ των οποίων ένα ήταν το έλλειμμα και το χρέος. Δεν έχει αποκρύψει κάτι. Το σημείωμα έχει δημοσιοποιηθεί από τη μέρα εκείνη. Αλλά ο κ. Παπανδρέου βγήκε από τη συνάντηση και είπε ότι δεν υπάρχει κρίση και όλα είναι εφευρήματα του Καραμανλή και της Ν.Δ. και να πάμε αμέσως σε εκλογές. Εκείνη, την ίδια μέρα. Μπροστά στο Μαξίμου! Και μέχρι να πάμε στις εκλογές, που εμείς είπαμε οδυνηρά πράγματα για τον πολίτη εκείνη την εποχή, με πάγωμα μισθών και συντάξεων, εκείνος έλεγε συνέχεια ότι "λεφτά υπάρχουν"».
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5039049/antwnaros-sth-diakybernhsh-karamanlh-plhrwname-ta-daneia-toy-tsobola-dws-ta-ola/#.UihGfXcnp5w.twitter