Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ρώσος Στρατηγός:"Την Αμερική την περιμένει μια καταστροφή, αλλά κανείς δεν θα λυπηθεί”


Η Αμερική επιδιώκει να προκαλέσει τον Γ 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά θα αντιμετωπίσει μια καταστροφή, όπως αναφέρει ο Ρώσος στρατηγός εν αποστρατία και εμπειρογνώμονας σε
θέματα Γεωπολιτικής Leonid Ivashov.

."Την Αμερική την περιμένει μια καταστροφή, αλλά κανείς δεν θα λυπηθεί γι αυτή την καταστροφή"
Είναι επικείμενη», δήλωσε ο Ivashov, ο οποίος προεδρεύει στην Ακαδημία Γεωπολιτικών ζητημάτων.

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι αναπτύσσεται ένας πόλεμος τόσο στη σφαίρα της πληροφορίας όσο και της πραγματικότητας , με σκοπό να θέσει φραγμούς και κανόνες, που “περιορίζουν αυτήν την επιθετικότητα, αυτόν τον φασισμό”


"Ο κύριος στόχος του όμως είναι να καταστρέψει τη Συρία, δημιουργώντας μια ζώνη αστάθειας, εξαπολύοντας ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε ο Ivashov σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα αναφερόμενος στις αμερικανικές προετοιμασίες σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Με αυτή την έννοια, ο Ivashov εναποθέτει τις ελπίδες του στις χώρες του BRICS.

"Η ομάδα BRICS δεν είναι η ΗΠΑ ούτε η Γαλλία ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο.» Είναι 3 δισεκ. άνθρωποι και ούτε ο Ομπάμα ούτε ο Κάμερον δεν πρέπει να μιλούν εξ´ονόματος όλου του πλανήτη », είπε.

Ο εμπειρογνώμονας κάλεσε τους υπουργούς άμυνας και τους υπουργούς των Εξωτερικών των χωρών που απαρτίζουν το μπλοκ BRICS για να δράσουν.

RT
Μετάφραση: Θωμαή Στεφανοπούλου για το ποικιλοτρόπως
http://www.triklopodia.gr/2013/09/blog-post_5012.html