Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί έφυγε η Ελίζα Βόζενμπεργκ από γραμματεία της ΝΔ

Αυτές είναι οι πραγματικές διαστάσεις για τις αλλαγές που αποφάσισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς 

 
Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου κ. Ντίνου Μιχαηλίδη είναι ο λόγος για τον οποίο αντικαταστάθηκε η κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ από τη γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Παρότι πολλά από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας γνώριζαν την απόφαση του πρωθυπουργού από το πρωί της Δευτέρας, χθες το απόγευμα το θέμα πήρε διαστάσεις αφού πολλοί διακίνησαν νέα σενάρια περί επικείμενων πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του “Newsbomb.gr” ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού τον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιο Λιβανό, επειδή η κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ φέρεται να θεώρησε σημαντικότερη την υπεράσπιση του Κύπριου υπουργού που εκδόθηκε στις ελληνικές Αρχές για κατηγορίες που αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μίζες για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR Μ1 στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Δεν έχει κρύψει η κ. Βόζενμπεργκ και τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τον κ. Ντίνο Μιχαηλίδη πριν ακόμα γίνει υπουργός», σχολίαζε στέλεχος της Ν.Δ. αλλά δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί επελέγη ο κ. Λιβανός ως καταλληλότερος για τη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού. 


Στο κόμμα σχολιάζουν ότι λίγο μετά την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για την ελλειπή δήλωση περιουσιακής καταστάσεως που υπέβαλε ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το 2010, τοποθετήθηκε σε μια θέση «πολιτικού αποσχηματισμού».
Με ενδιαφέρον μάλιστα αναμένουν ορισμένοι να δουν πώς θα κυλήσει η συνεργασία του κ. Λιβανού με τον άμεσο υφιστάμενό του, τον κ. Πέτρο Μποτσαράκο.

Όσον αφορά στις επόμενες πολιτικές κινήσεις της κ. Βόζενμπεργκ, στελέχη της Ν.Δ. σημειώνουν ότι η αποχώρησή της από τη γραμματεία τής δίνει την ευχέρεια να πολιτευτεί όποτε κι αν γίνουν εκλογές.
«Αν είχε αποτύχει δεν θα είχε διατηρήσει τη θέση της μετά τις αλλαγές που έγιναν στις γραμματείες του κόμματος πριν από ένα μήνα», σχολιάζουν χαρακτηριστικά. Αυτή η εκτίμηση έχει ενδιαφέρον αν συνδυαστεί με την πληροφορία που διέρρευσε από γραφείο του 2ου ορόφου της Συγγρού, σύμφωνα με την οποία, ενεργοποιούνται πάλι οι νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις του κόμματος.